Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αθανασίου: Σκόπιμα διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά μου για να προκαλέσουν σύγχυση

Αθανασίου: Σκόπιμα διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά μου για να προκαλέσουν σύγχυση

Σε νέα αποσαφήνιση των δηλώσεών του που προκάλεσαν έντονη πολιτική αντιπαράθεση προχώρησε το πρωί ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου

Σε νέα αποσαφήνιση των δηλώσεών του που προκάλεσαν έντονη πολιτική αντιπαράθεση προχώρησε το πρωί ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Μιλώντας στον Real fm για το αν η παθητική δωροδοκία αποτελεί αδίκημα που τελείται κατά την άσκηση ή επ’ ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων ο κ. Αθανασίου διευκρίνισε:

«Το είπα με την έννοια ότι η πράξη για την οποία έγινε ανάγεται στα καθήκοντα του υπουργού, προκύπτει εξάλλου από το Σύνταγμα… Είναι αρμοδιότητα του υπουργού να κάνει τιμολόγηση των φαρμάκων, εάν λοιπόν κάνει υπερβολική για να ευνοήσει κάποιον και πάρει λεφτά τι είναι; Το Σύνταγμα μας είναι ξεκάθαρο. Αυτά τα κάνουν για να δημιουργήσουν σύγχυση, ότι δήθεν η ΝΔ θέλει να καλύψει κάποιους οι οποίοι έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις τέτοιες και έχουν παραγραφεί», είπε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε:

«Η δωροδοκία είναι μία πράξη που για να γίνει πρέπει να ασκεί κάποιος που είναι υπουργός, να έχει τη λειτουργική αρμοδιότητα, όχι ότι η δωροδοκία ανάγεται στα καθήκοντα του υπουργού, δηλαδή να παίρνει χρήματα, αλλά ότι η πράξη για την οποία έγινε ανάγεται στα καθήκοντα του υπουργού. Ποια είναι η λειτουργική αρμοδιότητα του συγκεκριμένου υπουργού, εγώ δεν μπαίνω στην ουσία τώρα, τι είναι; Είναι η τιμολόγηση του φαρμάκου, αυτή είναι η πράξη. Εάν όμως ένας υπουργός κάνει τιμολόγηση φαρμάκων η οποία δεν είναι σωστή και βλάπτει τα συμφέροντα του δημοσίου και πάρει χρήματα, αυτή ανάγεται στα καθήκοντα του υπουργού. Η κύρια πράξη δηλαδή ανάγεται στα καθήκοντα του υπουργού και παίρνει χρήματα».

«Έργο του υπουργού είναι να διαχειρίζεται τα κρατικά συμφέροντα, όποιος δεν είναι υπουργός δεν μπορεί να πράξει δωροδοκία στη διαχείριση των λειτουργικών αρμοδιοτήτων του. Ποιος θα έκανε την τιμολόγηση των φαρμάκων; Ο υπουργός πρέπει να την κάνει, εκτός εάν έχει εκχωρήσει την αρμοδιότητα του σε υφυπουργό, οπότε θα ευθύνεται άλλος. Αλλά η λειτουργική αρμοδιότητα στην προκειμένη περίπτωση του Λοβέρδου είναι ο ίδιος ο υπουργός», ανέφερε επίσης ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024