Πυρετώδη είναι τα γυρίσματα της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Adults in a room» το οποίο είναι βασισμένο στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη για το ταραχώδες πρώτο εξάμηνο του 2015. Τότε που η περήφανη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, τις κλειστές τράπεζες και στο σκληρότερο μνημόνιο απ’ όλα.

Το in.gr παρουσιάζει φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας του σπουδαίου έλληνα σκηνοθέτη. Είναι τραβηγμένες από την οδό Αιόλου, σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου και δείχνουν τον Κώστα Γαβρά να συνεννοείται με το συνεργείο του. Βρίσκεται έξω από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας και δείχνει να συνομιλεί με νέους, άγνωστο αν είναι ηθοποιοί.

Η ταινία γυρίζεται χωρίς να έχουν γίνει πολλά πράγματα γνωστά. Για παράδειγμα αν θα είναι… ηρωϊκή για να καταδείξει πόσο αντιστάθηκε η τότε κυβέρνηση στους δανειστές. Αν κρίνει κανείς, πάντως, ότι χρηματοδοτήθηκε με 630 χιλιάδες ευρώ από τον Νίκο Παππά και το ότι βασίζεται στο βιβλίο του Βαρουφάκη, τότε μάλλον θα έχει μια πιο ηρωϊκή ματιά, χωρίς να αναφέρεται στις εξευτελιστικές λεπτομέρειες που περιγράφει ο Βαρουφάκης. Οπως εκεί που απαξίωσε πλήρως τον Αλέξη Τσίπρα ή που έβριζε τον Παππά, τον Τσακαλώτο, τον Δραγασάκη και τον Χουλιαράκη.

Σε κάθε περίπτωση η νέα ταινία του Γαβρά αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα τη δουν πολλοί όταν βγει στις οθόνες. Ο διάσημος σκηνοθέτης του «Ζ» ξέρει καλά πώς να φιλμογραφεί και ενδεχομένως να κρύβει εκπλήξεις η ταινία του.