«Δεν γνωρίζω τις σχέσεις του κ. Παππά με τον Πετσίτη, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Ενα μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα στον Νίκο Παππά, επιφύλαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτώμενος για την υπόθεση Πετσίτη και για τις σχέσεις που έχει με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής ο Αρτέμης Αρτεμίου, ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε στη δήλωσή του ότι ο κ. Πετσίτης ακολούθησε το δικό του δρόμο.

«Ψάξτε όσο θέλετε, δεν θα βρείτε τίποτε σε εμάς, πρακτικές ή πράξεις στις οποίες συνήθιζαν να επιδίδονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις… Εγώ δεν γνωρίζω τη σχέση του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου», απάντησε. (δείτε το βίντεο στο 32:50)

Αν δεν είναι μια… λεκτική βιασύνη του κυβερνητικού εκπροσώπου να κλείσει το θέμα τότε πρόκειται γι’ αυτό που όλοι λίγο – πολύ έχουν αντιληφθεί τον τελευταίο καιρό. Οτι δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου αποστασιοποιείται πλήρως από τον Νίκο Παππά, χρεώνοντάς του την υπόθεση Πετσίτη.

Το να μη λέει απολύτως τίποτε ο κ. Τζανακόπουλος για να καλύψει έναν κορυφαίο υπουργό, αν μη τι άλλο είναι ξεκάθαρη διαφοροποίηση της μέχρι τώρα στάσης.

Το Μαξίμου θεωρεί «βαρίδι» τον Νίκο Παππά ή επιχειρεί να τον «θυσιάσει» προκειμένου να βγει ο πρωθυπουργός από το κάδρο του σκανδάλου Πετσίτη.

Ο κ. Τζανακόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει τις σχέσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής με τον «σερβιτόρο» που έγινε νταραβεριτζής του Μαξίμου κι ενδεχομένως και «ταμίας»; Μα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν πάντα στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν είχε δει ποτέ τον Πετσίτη να μπαινοβγαίνει; Δεν τον είδε στους πανηγυρισμούς για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα; Δεν τον είχε δει έξι μήνες νωρίτερα όταν πανηγύριζαν για τη νίκη στις εκλογές;

Δεν μπορεί να μη γνωρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και δεξί χέρι του πρωθυπουργού ότι ο Πετσίτης ήταν φίλος από τα παιδικά χρόνια με τον Παππά. Και δεν μπορεί να μην ξέρει ποιος είναι ο κ. Αρτεμίου και τι σχέση έχει ο Πετσίτης με τον δικηγόρο των off shore.

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι την ώρα που ο Νίκος Παππάς διαπραγματεύεται στο Κολοράντο πώς η Ελλάδα θα στείλει διαστημόπλοιο στο φεγγάρι, στην Αθήνα κάποιοι ήδη του… σκάβουν το λάκκο. Το άδειασμα από τον Τζανακόπουλο εντάσσεται στη γραμμή που έχει χαραχθεί για αποδόμηση της υπόθεσης Πετσίτη στη λογική «δεν ξέρουμε τίποτε, δεν γνωρίζουμε κανέναν».

Όμως, όταν λέει ότι δεν ξέρει για τις σχέσεις Παππά – Πετσίτη και κυρίως για τις σχέσεις με Αρτεμίου αφήνει να εννοηθεί και ότι υπάρχουν αυτές οι σχέσεις, αλλά δεν αφορούν το Μαξίμου. Προφανώς και ο κ. Τζανακόπουλος ξέρει για το κοινό ταξίδι και τις φωτογραφίες του Παππά με τον Αρτεμίου. Ισως να μην γνωρίζει γιατί πήγαν στο Καράκας…

Το θέμα είναι αν πρόκειται για γραμμή που έχει χαραχθεί επίσημα από το Μαξίμου ως γραμμή άμυνας απέναντι στις αποκαλύψεις για τη δράση Πετσίτη ή απλά… αναβιώνει μια παλιά διαμάχη μεταξύ Τζανακόπουλου και Παππά. Οι σχέσεις των δύ0 κορυφαίων στελεχών είναι κάκιστες εδώ και πολύ καιρό και ενδεχομένως ο κ. Τζανακόπουλος να βρήκε ευκαιρία να «καρφώσει» τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr