Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Game of Thrones: Ποιος θα καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο;

Game of Thrones: Ποιος θα καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο;

Με τον 8ο και τελευταίο κύκλο του Game of Thrones να απέχει από τις οθόνες μας επιτέλους μόλις λίγες ημέρες πια, οι λάτρεις της επικής σειράς αναλύουν ξανά και ξανά όλα τα σενάρια για το πολυαναμενόμενο φινάλε.

Με τον 8ο και τελευταίο κύκλο του Game of Thrones να απέχει από τις οθόνες μας επιτέλους μόλις λίγες ημέρες πια, οι λάτρεις της επικής σειράς αναλύουν ξανά και ξανά όλα τα σενάρια για το πολυαναμενόμενο φινάλε. Το κυρίαρχο ερώτημα βέβαια είναι «ποιος θα καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο»; Οι εκδοχές είναι πολλές, αλλά οι βασικοί διεκδικητές κατά τη γνώμη μας είναι 6. Οι τρεις που όλοι θεωρούν φαβορί: Τζον Σνόου, Νταϊνέρις Ταργκάριεν, Σέρσεϊ Λάνιστερ, τα δύο αουτσάιντερ: Γκέντρι Μπαράθιον και Γιούρον Γκρέιτζοι και η έκπληξη: ο Night King…

Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυση και τα spoiler να θυμίσουμε ότι ο 8ος κύκλος κάνει πρεμιέρα στις 14 Απριλίου στην Αμερική, αλλά και στην Ελλάδα! Κι αυτό γιατί η Nova θα προβάλει αποκλειστικά και ταυτόχρονα με την Αμερική το GOT. Το επεισόδιο θα ανεβαίνει μετά την προβολή του στο Nova On Demand για να μπορούμε να το απολαύσουμε μια πιο ανθρώπινη για μας στην Ελλάδα ώρα (η πρώτη προβολή είναι στις 04:00 τα ξημερώματα).

Κι όχι μόνο αυτό. Για εκείνους -και είμαστε πολλοί!- που θέλουν να ξαναδούν τους προηγούμενους κύκλους ώστε να θυμηθούν τι έχουμε ζήσει μέχρι τώρα ή να μυηθούν για πρώτη φορά στον κόσμο του Game of Thrones, η Nova έχει φροντίσει.

Το ειδικό κανάλι «Nova Thrones HD» (!!) θα εκπέμπει από σήμερα 1η Απριλίου έως τις 31 Μαΐου και θα προβάλλει ένα κύκλο κάθε εβδομάδα με δύο επεισόδια τις καθημερινές. Τα σαββατοκύριακα θα γίνονται μαραθώνιοι για κάθε κύκλο, ενώ θα προβάλλεται και επιπλέον υλικό από backstage, fillers κλπ. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς;

Αλλά για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, ποιος θα καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο, πρέπει να σημειώσουμε ότι εδώ και 7 κύκλους πολλά έχουν συμβεί που δικαιολογούν το μίσος μεταξύ των πρωταγωνιστών και την βαθιά επιθυμία τους να είναι εκείνοι που θα πάρουν τον θρόνο. Με πρώτους από όλους τον Τζον Σνόου και την Νταϊνέρις Ταργκάριεν που προφανώς θέλουν να εξοντώσουν την Σέρσεϊ Λάνιστερ, αφού εκείνη, μαζί με την οικογένειά της και τον νεκρό βασιλιά Ρομπερτ, είναι η αιτία που έχουν ξεκληριστεί οι οίκοι Σταρκ και Ταργκάριεν. Ας εξετάσουμε, όμως τα ενδεχόμενα.

Τζον Σνόου

Ο Τζον Σνόου έχει ανέβει πολλά σκαλιά από αυτά που οδηγούν προς τον Σιδερένιο Θρόνο και πλέον όλα δείχνουν ότι είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές. Από απλώς ένας νόθος γιος του Νεντ Σταρκ, όπως μας συστήθηκε στο πρώτο επεισόδιο του Game of Thrones, στον 7ο κύκλο αποδείχθηκε ότι είναι ένας Σταρκ και Ταργκάριεν μαζί, καρπός του έρωτα της Λυάννα Σταρκ και του Ρέγκαρ Ταργκάριεν, με λίγα λόγια νόμιμος διάδοχος του θρόνου. Έχοντας δε κατακτήσει τον Βορρά και κερδίσει την Νταϊνέρις Ταργκάριεν, που έχει τον μεγαλύτερο στρατό και δύο -πλέον- δράκους, τίποτα δεν τον σταματά από το να κατατροπώσει όλους τους εχθρούς και να καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο. Ειδικά αν η αγαπημένη του χάσει τη ζωή της. Λυπηρή εξέλιξη μεν, πολύ πιθανή δε. Δεδομένου ότι ο συγγραφέας της επικής σειράς  J.J. Martin δεν χαρίζεται σε ό,τι αφορά τους θανάτους πρωταγωνιστών και έχοντας υπόψη ότι είμαστε πια έξι επεισόδια πριν από το πολυαναμενόμενο φινάλε, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιο. Ούτε καν ότι η Μητέρα των Δράκων θα επιζήσει. Μην ξεχνάμε ότι ο Τζον Σνόου σε αυτόν τουλάχιστον τον τομέα έχει ένα αβαντάζ. Έχει ήδη πεθάνει και αναστηθεί μια φορά!

Η ιστορία του Τζον Σνόου είναι από τις πιο συναρπαστικές, αλλά και τις πιο καθοριστικές για την εξέλιξη του GOT. Ο (υποτιθέμενος) νόθος γιος του άρχοντα του Γουίντερφελ Νεντ Σταρκ εντάχθηκε ήδη από τον 1ο κύκλο στη Νυχτερινή Φρουρά του Τείχους, γεγονός που τον προφύλαξε -σε αντίθεση με τον αδελφό του Ρόμπ και αρκετούς άλλους…- από τον πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ των 5 βασιλείων για τη διαδοχή στον Σιδερένιο Θρόνο μετά τον θάνατο του βασιλιά Ρόμπερτ, αλλά τον οδήγησε σε άλλου είδους περιπέτειες βόρεια του Τείχους. Αναζητώντας τους Αλλους, πείθει τους Αγριους ότι είναι ένας από αυτούς, ερωτεύεται, αλλά προδίδει. Για να προδοθεί κι ο ίδιος από τα αδέλφια του, τα Μαύρα Κοράκια, όταν προσπαθεί να συμφιλιώσει τους ανθρώπους από τις δύο πλευρές του Τείχους. Η μεγάλη στιγμή του Τζον Σνόου είναι όταν πεθαίνει, αλλά ξαναζεί χάρη στον Κόκκινο Θεό ή Αρχοντα του Φωτός. Κι αυτό γιατί προφανώς έχει μια αποστολή: να καταφέρει να ενώσει τους ζωντανούς όλου του Γουέστερος και να ηγηθεί της μεγάλης μάχης κόντρα στους Νεκρούς και τον άρχοντά τους τον Βασιλιά της Νύχτας.

Ο Τζον Σνόου είναι ο ήρωας με την κλασσική έννοια του όρου και για πολλούς είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του GOT. Γοητευτικός, ευφυής, ατρόμητος πολεμιστής, με αρχές και όραμα, δυναμικός αλλά και cool, Βασιλιάς του Βορρά αλλά χωρίς την έπαρση που συνοδεύει τους άρχοντες του Γουέστερος. Η καλύτερη υποψηφιότητα για τον Σιδερένιο Θρόνο, θα έλεγε κανείς. Αρκεί να μην τον σκοτώσει ο J.J. Martin σε καμία μάχη…

Νταϊνέρις Ταργκάριεν

Η μία από τους δύο πιο ισχυρές γυναίκες του Γουέστερος (η άλλη είναι η Σέρσι Λάνιστερ κυρίως επειδή *προς το παρόν* κάθεται στον Σιδερένιο Θρόνο), με τον μεγαλύτερο τίτλο στην ιστορία των Αρχόντων (Θυελλογεννημένη, Βασίλισσα των Ανταλς και των Πρώτων Ανθρώπων,  Αρχόντισσα των Επτά βασιλείων, Καλίσι , Ακαυτη, Απελευθερώτρια από τα Δεσμά και Μητέρα των Δράκων…), η Νταϊνέρις Ταργκάριεν είναι νόμιμη διάδοχος του Σιδερένιου Θρόνου. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πατέρας της, ο Τρελός Βασιλιάς, ανατράπηκε από τον Ρόμπερτ Μπαράθιον, ο οποίος είναι νεκρός και χωρίς νόμιμο διάδοχο. Η Ντάνι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να καθίσει στον  Θρόνο όταν όλα τελειώσουν, δεδομένου ότι έχει τον μεγαλύτερο στρατό, δύο δράκους και στο πλευρό της τον πιο γενναίο πολεμιστή, τον Τζον Σνόου, καθώς και δύο από τους πιο έξυπνους και ραδιούργους συμβούλους, τον Τύριον Λάνιστερ και τον άρχοντα Βάρυς.

Η ιστορία της Νταϊνέρις Ταργκάριεν είναι μια από τις συγκλονιστικότερες στον κόσμο του Game of Thrones. Από ένα εξόριστο, κυνηγημένο, άβουλο υποχείριο του αδελφού της, Βισέρυς, στα πρώτα επεισόδια του 1ου κύκλου, κατάφερε να γίνει βασίλισσα των Ντοθράκι, να εκκολάψει τρεις δράκους, να αποκτήσει τον στρατό των Ασπιλων, να κατακτήσει τις πόλεις Γιουνκάι, Ασταπορ και Μερήν και να απελευθερώσει χιλιάδες από τη σκλαβιά και την αδικία. Παρά τις αρχές της αυτές, η Νταϊνέρις είναι μια ανελέητη βασίλισσα και αποφασισμένη να διεκδικήσει τον Σιδερένιο Θρόνο που θεωρεί δικαιωματικά δικό της. Σαλπάρει για το Γουέστερος και τον έρωτα, τον οποίο βρίσκει στο πρόσωπο του Τζον Σνόου, αλλά πέφτει πάνω στους Αλλους, τους Λευκούς Οδοιπόρους και τον Βασιλιά της Νύχτας που «κλέβει» ένα από τα «παιδιά» της, τον δράκο Βισέριον.

Η μεγάλη στιγμή της Ντάνι είναι όταν γίνεται Μητέρα των Δράκων, όταν δηλαδή μπαίνει στη φωτιά για να καεί μαζί με το νεκρό σώμα του άντρα της Καλ Ντρόγκο και βγαίνει αλώβητη, κρατώντας στα χέρια τρία πλάσματα που θεωρούνταν εξαφανισμένα εδώ και 150 χρόνια. Το γεγονός ότι στο τελευταίο επεισόδιο του 7ου κύκλου το ένα από τα «παιδιά» της μετατρέπεται σε δράκο – ζόμπι εκτός από σοβαρό πλήγμα για την ίδια, είναι αναμενόμενο ότι θα οδηγήσει σε απίθανες εξελίξεις, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους ζωντανούς αλλά και τους άλλους δύο δράκους, Ντρόγκον και Ρέγκαλ.

Η Καλίσι είναι γυναίκα – σύμβολο στον κόσμο του Game of Thrones και υπό αυτήν την έννοια πολλοί θέλουν να καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο. Εκτός από θεά και έξυπνη, είναι μια γυναίκα χειραφετημένη, μαχητική, ιδεαλίστρια, που βάζει στόχους και βρίσκει τα μέσα για να τους κατακτήσει χωρίς να επιτρέπει σε τίποτα και κανέναν να την βγάλει από την πορεία της. Ξεκίνησε από το μηδέν -για την ακρίβεια μόνο με το όνομά της που στις αρχές της ιστορίας ήταν διαβατήριο για τον άλλο κόσμο- για να φτάσει στο Κινγκς Λάντινγκ. Ας ελπίσουμε, μόνο, ότι αν όντως κάτσει στον Σιδερένιο Θρόνο ο J.J. Martin δεν θα της κληροδοτήσει την τρέλα που κατέστρεψε τον πατέρα της!

Σέρσεϊ Λάνιστερ

Όταν η Σέρσεϊ Λάνιστερ πάτησε για πρώτη φορά το πόδι της στο Γουίντερφελ, στον πρώτο κύκλο του Game of Thrones, εμφανίστηκε ως η γυναίκα του βασιλιά Ρόμπερτ Μπαράθιον –μια γυναίκα χωρίς κάποια  ιδιαίτερη ισχύ. Ωστόσο, γρήγορα φάνηκε ότι κρατούσε μυστικά, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν τρομακτικές ρωγμές στα θεμέλια των Επτά Βασιλείων. Μια από τις μυστικές της απολαύσεις, ήταν η παράνομη σχέση που είχε με τον αδερφό της, Τζέιμι. Από τη σχέση αυτήν, η Σέρσεϊ έκανε τρία παιδιά, μεγαλώνοντας τα, ωστόσο, ως Μπαράθιον και άρα ως διαδόχους του Σιδερένιου Θρόνου. Για να κρατήσει το μυστικό της κρυφό και κάποια στόματα κλειστά, αποφάσισε να μπει στο παιχνίδι της πολιτικής, που τόσο καλά άλλωστε γνώριζε.

Κορυφαία δολοπλόκος, ραδιούργα όσο λίγοι χαρακτήρες στο Game of Thrones  και με οξυμένο τόσο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης, όσο και την πείνα για εξουσία κατάφερε να επιβιώσει από όλες τις τραγωδίες που της χτύπησαν την πόρτα -η μία μετά την άλλη: Τη δολοφονία του παρανοϊκού γιου της Τζόφρεϊ, τη δολοφονία του πατέρα της Τάιγουιν, τη δίωξή της από τον ακραίο θρησκευτικό ηγέτη Υψηλό Σπουργίτη, τον πλήρη εξευτελισμό της όταν εξαναγκάστηκε να περπατήσει γυμνή στους δρόμους της πρωτεύουσας, την αυτοκτονία του μικρού γιου της Τόμεν, τη δολοφονία της κόρης της Μυρσέλα. Οι εχθροί της ωστόσο πλήρωσαν με την ίδια τους τη ζωή, όταν σε μια τρομερή εκδήλωση οργής και εκδίκησης μετέτρεψε σε σκόνη και χαλάσματα το Σεπτ του Μπέιλορ με τη δύναμη της πράσινης υγρής φωτιάς που μόνο εκείνη κατέχει.

Η Σέρσεϊ Λάνιστερ, ως βασίλισσα έχει κατατροπώσει όλους τους εχθρούς της και κατάφερε να αποκρούσει τις κατά πολύ ανώτερες δυνάμεις της Καλίσι και του αδερφού της, Τύριον Λάνιστερ. Με τον πόλεμο εναντίον των Λευκών Οδοιπόρων να πλησιάζει στην κορύφωσή του, η Σέρσεϊ είναι η μοναδική που πολεμάει έναν πόλεμο χωρίς συμμάχους. Ωστόσο, έχει καταφέρει ήδη πολύ περισσότερα από όσα μπορούσε κανείς να φανταστεί στους πρώτους κύκλους του GΟΤ, με σημαντικότερο να παραμένει στον Σιδερένιο Θρόνο χωρίς καν διαδόχους.

«Από τη στιγμή που θα μπεις στο παιχνίδι του θρόνου, είτε θα κερδίσεις είτε θα πεθάνεις. Δεν υπάρχει μέση λύση» ήταν η ατάκα της Σέρσεϊ στην πρώτη σεζόν της σειράς, αφήνοντας μας να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Δεν αποκλείεται η Σέρσεϊ να κρατήσει τον Σιδερένιο Θρόνο. Έχει όλα τα προσόντα για αυτό, κι επιπλέον πιθανότατα είναι έγκυος, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να διασφαλίσει την συνέχεια των Λάνιστερ και της βασιλικής διαδοχής. Δυστυχώς, έχει μια μυωπική άποψη για την πολιτική, που την εμποδίζει να δει την μεγαλύτερη εικόνα. Ίσως αυτό να είναι και το μόνο τρωτό της σημείο.

 Γκέντρι Μπαράθιον

Πίσω από το πρόσωπο του σιδηρουργού και συμμάχου της Άρυα Σταρκ στις πρώτες σεζόν, κρυβόταν αρχικά ένα μεγάλο μυστικό. Ο Γκέντρι είναι νόθος γιος του Ρόμπερτ Μπαράθιον, κάτι που ούτε και ο ίδιος γνώριζε μέχρι την τρίτη σεζόν. Ο Ρόμπερτ είχε και άλλα νόθα παιδιά, τα οποία όμως δολοφονήθηκαν μετά τον θάνατό του υπό την ηγεσία του Τζόφρεϊ. Μετά το αποδεκατισμό του οίκου Μπαράθιον και τον θάνατο των τριών παιδιών της Σέρσεϊ (των οποίων επισήμως ο πατέρας θεωρούταν ο Ρόμπερτ), ο Γκέντρι είναι ο μόνος εναπομείνας Μπαράθιον. Ως γιος εξ αίματος του βασιλιά Ρόμπερτ και συνεχιστής της γραμμής των Μπαράθιον, θα μπορούσε να έχει αξιώσεις για τον θρόνο του Γουέστερος αν το θελήσει.

Ο Γκέντρι είναι ορκισμένος εχθρός των Λάνιστερ, καθώς είναι υπαίτιοι για τον θάνατο του πατέρα του, τη φτωχή του ανατροφή και την περιπετειώδη μοίρα του. Έχει, επίσης, συνδεθεί με δύο Σταρκ: την Άρυα και τον Τζον. Μία δυνατή φιλία δημιουργήθηκε μεταξύ Γκέντρι και Άρυα στις πρώτες σεζόν, όταν και οι δύο προσπαθούσαν να διαφύγουν από τους Λάνιστερ. Μάλιστα, υπήρχε η υπόνοια ότι η νεαρή Σταρκ έτρεφε αισθήματα για τον Γκέντρι και δεν θα μας φαινόταν περίεργο αν οι δυό τους καταλήξουν μαζί σε περίπτωση ενός αίσιου τέλους (με τον Μάρτιν συγγραφέα αυτό το σενάριο φαντάζει ουτοπικό)! Έναν ισχυρό σύμμαχο βρήκε στον πρόσωπο του Γκέντρι και ο Τζον Σνόου στην 7η σεζόν της σειράς. Οι δύο νεαροί συνέχισαν τη φιλία των πατεράδων τους, με τον πρώτο να συνοδεύει τον δεύτερο στην αποστολή του πέρα από το Τείχος. Εκεί, ο Γκέντρι πολέμησε επάξια τους νεκρούς και μετέφερε έγκαιρα στο Ίστγουοτς το μήνυμα για αποστολή βοήθειας.

Ο εναπομείνας Μπαράθιον μοιάζει στον πατέρα του εμφανισιακά και πολεμάει με τον ίδιο τρόπο: με ένα σφυρί με κέρατα ελαφιού – το σύμβολο του οίκου του. Η ιστορία του είναι παράλληλη με αυτήν του Τζον Σνόου: από κοινός σιδηρουργός στις φτωχογειτονιές του Κινγκς Λάντινγκ, βρέθηκε στη μέση κομβικών γεγονότων και τελικά έμαθε την αλήθεια για τη βασιλική γενεαλογία του. Παρά τις πολλές ταλαιπωρίες που υπέστη (ήταν αιχμάλωτος των Λάνιστερ, της Αδελφότητας Χωρίς Λάβαρα και του θείου του Στάνις), απέδειξε ότι μπορεί να επιβιώσει από τις περιστάσεις.

Μπορεί ο Γκέντρι να επίλεξε να ταχθεί υπέρ των Σταρκ, αλλά ο Σιδερένιος Θρόνος έχει γοητεύσει άλλους κι άλλους. Το έρεισμα του Γκέντρι είναι αρκετά ισχυρό και ο συγκεκριμένος διεκδικητής του θρόνου δεν πρέπει να υποτιμηθεί!

Γιούρον Γκρέιτζοϊ

Ο πιο πρόσφατος διεκδικητής του Σιδερένιου Θρόνου ήρθε για να αντικαταστήσει τους Τζόφρεϊ Μπαράθιον και Ράμσεϊ Μπόλτον στον ρόλο του “σατανικού κακού” της σειράς. Ο Γιούρον Γκρέιτζοϊ έχει ήδη εμπειρία στην κατάκτηση θρόνων, αφού ανακηρύχθηκε Βασιλιάς των Σιδερένιων Νησιών δολοφονώντας τον αδερφό του και κερδίζοντας την εύνοια του λαού του με μεγάλα λόγια. Στη συνέχεια, δεν δίστασε να πάρει στο κατόπι τα ανήψια του, Θίον και Γιάρα, δείχνοντας ότι στην περίπτωσή του το αίμα… γίνεται νερό.

Η φιλοδοξία του Γιούρον φάνηκε από το γεγονός ότι πρώτα είχε βάλει στο μάτι τη Νταϊνέρις Ταργκάριεν και μετά – όταν αυτό απέτυχε – τη Σέρσεϊ Λάνιστερ. Το γεγονός ότι ζήτησε το χέρι της Σέρσεϊ ήταν καθαρά στρατηγική κίνηση, δίχως ίχνος ρομαντισμού. Ο Γιούρον έχει αποδείξει ότι είναι ικανότατος ναύαρχος, καθώς πέτυχε σημαντικές ναυτικές νίκες ενάντια στον στόλο της ανηψιάς του, Γιάρα Γκρέιτζοϊ και της Νταϊνέρις Ταργκάριεν. Είναι επίσης αμείλικτος: έσφαξε δύο από τις αδερφές Σαντ με εξαιρετικά σαδιστικό τρόπο και παρέδωσε την τρίτη αδερφή και τη μητέρα τους Ελάρια ως “δώρο αρραβώνων” στη Σέρσεϊ.

Η φήμη του ως πειρατή σπέρνει τον τρόμο σε όλες τις ακτές του κόσμου του Game of Thrones. Ακόμα και το ίδιο του το πλήρωμα τον τρέμει: λέγεται ότι ο Γιούρον έχασε το μυαλό του σε ένα από τα πολλά ταξίδια του και οι ναυτικοί του τον έδεσαν στο κατάρτι για να μην πηδήξει στη θάλασσα. Όταν τον έλυσαν, τους “αντάμειψε” κόβοντας τις γλώσσες του και μετονομάζοντας το καράβι σε “Ησυχία”. Μπορεί από αυτές τις ιστορίες να νομίζετε ότι ο Γιούρον Γκρέιτζοϊ είναι απλά ένας παρανοϊκός τύπος, συνεχιστής των πρωτοδιδάξαντων Τζόφρεϊ και Ράμσεϊ. H ειρωνεία και ο εμπαιγμός των αντιπάλων του είναι το χαρακτηριστικό του που τον καθιστά ιδιαίτερα μισητό. Το πιο επικίνδυνο στοιχείο του είναι η παραπλανητική συμπεριφορά του: χειραγωγεί τέλεια το εκάστοτε κοινό του, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό πρόσωπο κάθε φορά.

Ο Γιούρον Γκρέιτζοϊ είναι ένας σατανικός σαδιστής, ύπουλος, βίαιος και απρόβλεπτος και – το παραδεχόμαστε – είναι και λίγο τρελός. Αν μας έχει αποδείξει κάτι η ιστορία του Game of Thrones, είναι ότι κάτι τέτοια άτομα ελκύονται και συνήθως κατακτούν τον Σιδερένιο Θρόνο.

Βασιλιάς της Νύχτας

Ο αρχηγός των White Walkers είναι ένα πλάσμα που καλύπτεται από μυστήριο. Σύμφωνα με τους θρύλους που μαθαίνουμε σποραδικά στη σειρά, ήταν κάποτε Σταρκ και Lord Commander στη Νυχτερινή Φρουρά. Όταν όμως μια γυναίκα, με λευκό δέρμα και γαλάζια μάτια, έκλεψε την καρδιά του, έσπασε τους όρκους του στη Νυχτερινή Φρουρά, κι ανακήρυξε τον εαυτό του βασιλιά του τείχους. Τότε, οι υπόλοιποι άρχοντες του Βορρά, σήκωσαν τα λάβαρά τους εναντίον του, τον πολιόρκησαν στο μαύρο κάστρο και τον νίκησαν. Μέσα στο ίδιο το κάστρο ανακάλυψαν ανόσιες θυσίες στους μεγάλους θεούς του χειμώνα. Τα ίχνη του ίδιου αλλά και της γυναίκας χάθηκαν. Η επανεμφάνιση του Στρατού των Νεκρών αλλά και η αργή πορεία τους προς τον Νότο αποτελεί ουσιαστικά τη ραχοκοκαλιά της σειράς και πλέον πλησιάζει στην κορύφωσή της.

Οι σκηνές που έχουμε δει τον Night King στη σειρά είναι σχετικά λίγες, αλλά ξέρουμε ότι είναι εκείνος που μπορεί να «αναστήσει» τους νεκρούς και να τους μετατρέψει σε ζόμπι. Αρα είναι εκείνος που μπορεί με μία μόνο κίνηση να αυξήσει τον Στρατό των Νεκρών με γεωμετρική πρόοδο. Υπό αυτήν την έννοια, είναι αυτός που έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κατακτήσει τον κόσμο του Γουέστερος. Κορυφαία στιγμή του ήταν η εν ψυχρώ δολοφονία ενός δράκου, με μόλις ένα δόρυ κι αργότερα η καταστροφή του Τείχους, ιππεύοντας τον ίδιο αυτόν, νεκραναστημένο Βισέριον.

Η τελική νίκη του Night King, σημαίνει ουσιαστικά την κυριαρχία του θανάτου. Το σημείο μηδέν της ίδιας της ζωής. Πολλοί βέβαια υποστηρίζουν ότι μια τέτοια προοπτική για το φινάλε του GOT δε θα ήταν και τόσο άσχημη, συγκρινόμενη και τις φρικαλεότητες που έχουν διαπράξει σχεδόν όλοι ανεξαιρέτως, πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες, που περιλαμβάνουν από πατροκτονία μέχρι εγκλήματα πολέμου.

Το βέβαιο είναι ότι θα ξέρουμε πολύ σύντομα. Ο 8ος κύκλος έχει πρεμιέρα στις 14 Απριλίου αποκλειστικά στη Nova, ταυτόχρονα με την Αμερική, ενώ τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα και στο Nova On Demand αμέσως μετά την προβολή τους. Η Nova διαθέτει αποκλειστικά και όλους τους προηγούμενους κύκλους καθώς και έξτρα υλικό που οι λάτρεις του GOT μπορούν να απολαύσουν και μέσω του καναλιού NovaThronesHD. Εκεί θα ανέβει και ο 8ος κύκλος μετά την ολοκλήρωσή του.

Συντονιστείτε λοιπόν ήδη από σήμερα 1η Απριλίου στην Nova, τον απόλυτο προορισμό για τον επικό κόσμο του Game of Thrones.

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024