Ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος είναι εδώ και μια δεκαετία υπεύθυνος Ακαδημιών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μίλησε στο «Metropolis 95,5» για το πρωτάθλημα της Κ19 του ΠΑΟΚ (το οποίο είναι το δεύτερο συνεχόμενο), τον αναγκαίο δανεισμό των νεαρών ποδοσφαιριστών, την επικοινωνία Γκαρσία – Λουτσέσκου, τη δημιουργία Β’ ομάδων, αλλά και τη λύση συνεργασίας με τον Ντάνι Αλσίνα.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

-Για το πρωτάθλημα της Κ19: «Συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά και στους προπονητές. Το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα δείχνει ότι αποδίδουν καρπούς οι προσπάθειές μας. Στην Εθνική είχαμε 8 από τους 18 παίκτες στην τελευταία κλήση! Αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλο ταλέντο σε όλες τις θέσεις. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το τεράστιο κενό στην μετάβαση στον ανδρικό ποδόσφαιρο, αυτά τα παιδιά είναι έτοιμα για να μπουν στο πρωτάθλημα της Super League».

-Για το αν ο δανεισμός για αυτά τα παιδιά είναι αναγκαίο κακό: «Δυστυχώς είναι αναγκαίο κακό, αν υπήρχε το μεταβατικό στάδιο στην Ελλάδα θα μπορούσε η ομάδα του Γκαρσία να βρίσκεται σε επαγγελματική κατηγορία με όλο το ρόστερ από την Κ19 του ΠΑΟΚ. Αν συνέβαινε αυτό θα μπορούσε να βρίσκεται κοντά στην πρώτη ομάδα και αν έπαιζε για παράδειγμα στην Β’ Εθνική θα μπορούσε η πρώτη ομάδα να δει την κατάσταση που βρίσκονται σε σχέση με το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες και ο βαθμός ετοιμότητας να ήταν μεγαλύτερος».

-Για την επικοινωνία Λουτσέσκου – Γκαρσία: «Υπάρχει και στο διοικητικό κομμάτι και μεταξύ των δύο ομάδων. Γίνονται συνεχόμενα μίτινγκ, με την έλευση του κ. Μπράνκο που παρακολουθούνται τα πάντα από συγκεκριμένο τμήμα για την ανάπτυξη και προώθηση για να μπορέσουν να συνδεθούν οι δύο ομάδες».

-Για τη δημιουργία των Β’ ομάδων που έχει περάσει θεσμικά στη Super League: «Ναι ήταν πρόταση δική μας, είχε περάσει το δίμηνο που ήταν στα διοικητικά πράγματα ο κ. Βεζυρτζής. Για κάποιες ομάδες είναι οικονομικοί οι λόγοι αλλά όχι για όλες. Κάποιες ομάδες μπορούμε να το υποστηρίξουμε. Δίνοντας τη δυνατότητα ενός πρωταθλήματος όπως η Γ’ Εθνική, τα κόστη είναι πολύ μικρά σε μια τέτοια κατηγορία για όλες τις ομάδες. Είναι θέμα καθαρής βούλησης και εθνικού πλάνου της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου».

-Για τη λύση της συνεργασίας με τον Αλσίνα: «Έχει γίνει από την Παρασκευή η λύση της συνεργασίας αλλά ανακοινώθηκε τώρα. Σταμάτησε τώρα γιατί σε αυτό το δίμηνο θα πρέπει σε συνεργασία με την πρώτη ομάδα και με τον κ. Μπράνκο να δούμε τι επιλογή θα κάνουμε. Πριν δύο χρόνια κάναμε μια επιλογή, τώρα θα πρέπει να δούμε αν θα είναι Έλληνας ή ξένος. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη, θα τα δούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Γράψτε το σχόλιο σας