Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιτυχημένο ντεμπούτο για τo νέο ηλεκτρικό βέλος, Mercedes-Benz ΕQ Silver Arrow 01

Επιτυχημένο ντεμπούτο για τo νέο ηλεκτρικό βέλος, Mercedes-Benz ΕQ Silver Arrow 01

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτες δοκιμές του ηλεκτρικού μονοθεσίου των Γερμανών που από φέτος θα συμμετέχουν και στην Formula E, προσβλέποντας σε μια ανάλογη της F1 πορεία.

Ένα ακόμα ορόσημο κατακτήθηκε για την συμμετοχή της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes στην ηλεκτρική Formula, καθώς το EQ Silver Arrow 01, όπως επισήμως ονομάζεται, ολοκλήρωσε με επιτυχία τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμών τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην πίστα του Varano με οδηγούς τους Stoffel Vandoorne και τον Edoardo Mortara, παλιό γνώριμο της Mercedes από το DTM και οδηγό της Venturi FE ο οποίος αντικατέστησε προσωρινά τον Gary Paffet, λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεων του τελευταίου που την ίδια περίοδο αγωνιζόταν στο πλαίσιο του Intercontinental GT Challenge που πραγματοποιήθηκε στην πίστα της Laguna Seca.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν από 27 έως 29 Μαρτίου στην ιταλική πίστα και εκτός από τα καθιερωμένα 50 χιλιόμετρα του shakedown της 1ης ημέρας, το ηλεκτρικό μονοθέσιο της Mercedes διάνυσε συνολικά 527 χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια του των δοκιμών. Σημειώνεται ότι κάθε κατασκευαστής κινητήρα έχει στη διάθεσή του συνολικά 15 ημέρες δοκιμών εν όψει της νέας, έκτης κατά σειρά, αγωνιστικής περιόδου της Formula E για το 2019/2020.

Ο στόχος των πρώτων αυτών χιλιομέτρων τoυ ηλεκτρικού Ασημένιου Βέλους με το διακριτικό 01, η συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων δεδομένων για την πρώτη αυτή εκδοχή της ηλεκτρικής μονάδας ισχύος καθώς και η πρώτη αξιολόγηση του συνόλου της κατασκευής.

«Η στιγμή κατά την οποία ένα αγωνιστικό μονοθέσιο έρχεται στη ζωή κάνοντας τα πρώτα του χιλιόμετρα, είναι πάντα πολύ ιδιαίτερη. Εκτός αυτού ωστόσο, για εμάς είναι ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο για την νεοσύστατη αυτή ομάδα, αλλά και το θεμέλιο για την περαιτέρω εξέλιξη», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff με αφορμή την πρώτη διαδρομή Mercedes-Benz ΕQ Silver Arrow 01 στο πλαίσιο των δοκιμών, συμπληρώνοντας ότι: «φυσικά υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει μέχρι τον εναρκτήριο αγώνα της Formula E στα τέλη της χρονιάς».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του διευθυντή της Mercedes-Benz Formula E Ltd, Ian James o οποίος δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την πρόοδο που έχει σημειωθεί και από τις πρώτες μας δοκιμές με το πρώτο μας μονοθέσιο. Οι πρώτες ημέρες δοκιμών στο Varano υπήρξαν εξαιρετικά σημαντικές για την εξέλιξη της ομάδας μας. Στη διαδικασία συμμετείχαν άνθρωποι που εργάζονται σε Affalterbach, Brackley, Brixworth και Στουτγκάρδη και το τέλος των τριών αυτών ημερών, μας βρήκε μέλη αυτής της νέας ομάδας που γεννήθηκε, της Mercedes-Benz EQ Formula E Team».

Εκτός από τη δεδομένη τεχνογνωσία της Mercedes στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και το δυναμικό του Affalterbach του Brackley και του Brixworth με άμεση εμπλοκή στο νέο αυτό εγχείρημα των Γερμανών, αρωγός στην προσπάθεια είναι και η HWA AG, επίσης με έδρα το Affalterbach, και η οποία εκτός από την πάγια φροντίδα των αγωνιστικών αυτοκινήτων της Mercedes-AMG για το DTM, έχει ήδη εμπειρία από την Formula E, συμμετέχοντας ως εργοστασιακή ομάδα στην ηλεκτρική Formula από τη σεζόν 2018-2019 και από όπου προέρχεται και το ρόστερ των Garry Paffet και Stoffel Vandoorme που θα αναλάβουν να οδηγήσουν το Mercedes-Benz ΕQ Silver Arrow 01.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024