Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ματίγια: Μου αρέσει πολύ το κλίμα στον Άρη

Ματίγια: Μου αρέσει πολύ το κλίμα στον Άρη

Για την ευστοχία του στις στατικές φάσεις και την ανανέωση του συμβολαίου του μίλησε ο Ισπανός, που έκανε το 2-1 στην ανατροπή με αντίπαλο του ΟΦΗ

Ο Χαβιέ Ματίγια ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε τη ροή του ματς με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ και «έγραψε» το 2-1 για τον Άρη κόντρα στον ΟΦΗ. Στις δηλώσεις του, ο Ισπανός μέσος αναφέρθηκε στο «καλό φεγγάρι» που βρίσκεται τόσο ο ίδιος, πετυχαίνοντας το τρίτο του τέρμα από στατική φάση μέσα στο 2019, αλλά και η ομάδα, όπως και στην ανανέωση του συμβολαίου του με τους κίτρινους, που επεκτάθηκε για τη νέα σεζόν.

Για τη νίκη: «Είμαι πολύ χαρούμενος. Παίξαμε καλά μέχρι το γκολ που δεχτήκαμε, μετά μας πήρε από κάτω. Το σημαντικό είναι που κερδίσαμε. Τα συναισθήματα ήταν έντονα. Πήραμε τους τρεις βαθμούς και το αξίζαμε. Είμαστε πιο κοντά στον στόχο, αυτό μετράει».

Για το πώς κατάφεραν την ανατροπή: «Παίζαμε από την αρχή καλά, το γκολ που δεχτήκαμε και το χαμένο πέναλτι άλλαξαν κάπως τον ρυθμό. Το πιστεύαμε όμως ότι θα νικήσουμε, κάναμε φάσεις, στο ημίχρονο μιλήσαμε μπορούμε να βάλουμε γκολ, συγκεντρωμένοι, το βλέπαμε ότι μπορούμε. Ο αντίπαλος προσπαθούσε να μας σταματήσει και όχι να παίξει ποδόσφαιρο. Εμείς μείναμε ήρεμοι και κάναμε αυτό που έπρεπε».

Για την ευστοχία του στα στημένα: «Προφανώς είναι συνδυασμός, χρειάζεται ταλέντο και δουλειά. Κάθε παίκτης είναι καλύτερος σε διαφορετικούς τομείς. Στη φάση αυτή μετράει και η αυτοπεποίθηση της ομάδας. Εγώ έχω τα στημένα, άλλος είναι καλός αλλού. Υπάρχει εμπιστοσύνη και γι’ αυτό τα εκτελώ καλά».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος στην ομάδα και η οικογένειά μου, που είναι η προτεραιότητά μου, είναι πολύ καλά εδώ. Περάσαμε δύσκολες καταστάσεις στην ομάδα, αλλά είμαστε πολύ καλύτερα. Περιμένω την επόμενη χρονιά και τους στόχους που θα έχουμε. Μ’ αρέσει πολύ το κλίμα στον Άρη».

Για τον σοβαρό τραυματισμό του στο παρελθόν και την αναγέννησή του: «Ήταν δυο χρόνια δύσκολα για μένα, να μην μπορώ να κάνω αυτό που αγαπάω. Οι ποδοσφαιριστές είμαστε ευλογημένοι που από αυτό ζούμε. Και πνευματικά ήταν δύσκολο να το ξεπεράσω. Έχω αφήσει τα δύσκολα πίσω μου. Είμαι πολύ χαρούμενος με την ομάδα και ό,τι υπάρχει γύρω της, από τους ανθρώπους, τη χώρα. Σε ωριμάζουν, όμως, τέτοιες καταστάσεις και μαθαίνεις να τις διαχειρίζεσαι. Πήρα την απόφαση να έρθω στον Άρη και το γεγονός ότι παίζω καλά και με έχουν αγκαλιάσει όλοι είναι υπέροχο».

Για τα δυο γκολ από φάουλ, το δικό του και του Μαρτίνες: «Η αλήθεια είναι ότι έμοιαζαν. Είμαι πολύ χαρούμενος για το Νίκο. Συνυπήρξαμε στη Μούρθια, ξέρω ότι πέρασε κι εκείνος δύσκολα για κάποιο διάστημα. Είναι από τους καλύτερούς μου φίλους στον Άρη, χάρηκα πολύ και για εκείνον και για την ομάδα».

Για τη συνεργασία με τον Σιώπη: «Το σημαντικό είναι να πηγαίνει καλά ομάδα. Είμαστε παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Παίζουμε καλά, όπως όλη η ομάδα τελευταία. Κι εγώ και ο Μανώλης προσπαθούμε για το καλύτερο. Δεν έχει σημασία με ποιον παίζουμε ως παρτενέρ, όλοι παλεύουμε για τη βελτίωση της ομάδας».

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024