Τρισδιάστατα γλυπτά από το….σούπερ μάρκετ
«Μια κυριαρχία που πρόκειται να αφήσουμε για πάντα»
Ο Paul Rousso, ένας Αμερικανός καλλιτέχνης, δημιουργεί τρισδιάστατη τέχνη συνήθως επίπεδων αντικειμένων όπως στοίβες από δολάρια, δημοφιλή καθαριστικά προϊόντα ή σελίδες από τους New York Times .
Με μια «ελαφριά» υπερβολή του μεγέθους των δημιουργιών του – τα γλυπτά του Rousso αναπτύσσονται από τέσσερα έως πέντε πόδια – ο καλλιτέχνης βάζει τον θεατή στη θέση ενός αποχωρισμού.
«Όλα αυτά τα πράγματα που δουλεύω τείνουν να χαθούν από την καθημερινότητα μας». Τα χρήματα χάνουν ολοένα την αξία τους και οι διαφημίσεις αλλάζουν κάθε σεζόν.
Το έργο του Rousso είναι ένα μνημείο για κάθε τυπωμένη λέξη – «μια κυριαρχία που πρόκειται να αφήσουμε για πάντα».
- Ουκρανία: Κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ανακοινώνει ο Ζελένσκι
- Βραζιλία: Μονοκινητήριο αεροσκάφος συντρίβεται σε πολυκατοικία στο Μπέλο Οριζόντε
- Eurogroup: Για «στασιμοπληθωριστική τάση», μιλά ο Πιερρακάκης, για «σοκ στασιμοπληθωρισμού» ο Ντομπρόβσκις
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Πύραυλοι παντού αν μας επιτεθούν
- ΕΣΥ: Νοσηλεύτρια στο ΤΕΠ Ρεθύμνου εξηγεί γιατί παραιτήθηκε μετά από 20 χρόνια
- Γιορτή σήμερα 5 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

