Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στην Αν. Μεσόγειο - Δεν μας πτοεί καμία καταδίκη

Τουρκία: Θα συνεχίσουμε τις έρευνες στην Αν. Μεσόγειο – Δεν μας πτοεί καμία καταδίκη

«Και όλα τα κράτη του κόσμου να έρθουν και να προσπαθήσουν να μας εμποδίσουν, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αναζητήσουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην δική μας ΑΟΖ στην Μεσόγειο» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας

Την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να προχωρήσει στις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και δη στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με πρόσχημα τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, επανέλαβε για μία ακόμα φορά ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ ο οποίος υποστήριξε ότι ακόμη και όλες οι χώρες του κόσμου να προσπαθήσουν να μας εμποδίσουν να διεκδικήσουμε τα δικά μας δικαιώματα και των ομογενών μας στην «ΤΔΒΚ» στη Μεσόγειο δεν φοβόμαστε. Σημείωσε δε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη και πτοείται από οποιαδήποτε καταδίκη από κανέναν.

Σε προεκλογική ομιλία του στην Κερασούντα, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι το γεωτρύπανο Πορθητής έκανε βαθιά γεώτρηση στη Μεσόγειο, όπου το βάθος της θάλασσας είναι 3 χιλιάδες μέτρα και το γεωτρύπανο κατέβηκε 3-4 χιλιάδες μέτρα κάτω από τον βυθό. Στον κόσμο, είπε, υπάρχουν 16 παρόμοια γεωτρύπανα. «Ένα από τα 16 το έχουμε εμείς και πήραμε και το δεύτερο, το οποίο ο Πρόεδρός μας ονόμασε ‘Γιαβούζ’. Τώρα βρίσκεται στο ναυπηγείο για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και σύντομα θα το στείλουμε και αυτό στη Μεσόγειο και θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους αυτό που δικαιούμαστε στη Μεσόγειο. Δεν μας πτοεί η καταδίκη από κανένα», ανέφερε, σύμφωνα με το philenews.com.
Αναφερόμενος στις επικρίσεις της τουρκικής αντιπολίτευσης για την πολιτική της κυβέρνησής του στην αναζήτηση φυσικού αερίου, ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε ότι ο ίδιος στεναχωρήθηκε όταν είδε τις δηλώσεις να γίνονται πρωτοσέλιδο στην Ελλάδα και συνέχισε λέγοντας: «Δεν ξέρω εάν στεναχωρήθηκε ο ίδιος αλλά θέλω να πω καθαρά ότι εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν. Και όλα τα κράτη του κόσμου να έρθουν και να προσπαθήσουν να μας εμποδίσουν, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να αναζητήσουμε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην δική μας ΑΟΖ στην Μεσόγειο. Και έχουμε δηλώσει ότι θα διεκδικήσουμε όχι μόνο τα δικά μας αλλά και τα δικαιώματα των ομογενών μας που ζουν στην «τδβκ»».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024