
Σαλάτα στο βάζο με κοτόπουλο και αβγό
Την ετοιμάζουμε αποβραδίς και την παίρνουμε το πρωί στο γραφείο.
Υλικά (για ένα βάζο 1 lt)
Για το ντρέσινγκ
1 κουτ. της σούπας μηλόξιδο
1/2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλ. μέλι
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα
1 κουτ. της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
1 μικρό βιολογικό αγγούρι με τη φλούδα κομμένο σε μισοφέγγαρα
4 κ.σ. αρακά φρέσκο, ωμό ή βρασμένο λίγο στον ατμό (αν δεν είναι η εποχή του, τον αντικαθιστούμε με καλαμπόκι ή κάποιο όσπριο της αρεσκείας μας)
150 γρ. ψαχνό από ψητό ή βραστό κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, σε κύβους (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κοτόπουλο της προηγούμενης μέρας. Επίσης, μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα του κοτόπουλου αν επιθυμούμε)
1 αβγό βραστό, κομμένο σε φέτες
5-6 ντοματίνια ολόκληρα
1/2 κούπα σπανάκι μπέιμπι (ή μέχρι να γεμίσει έως πάνω το βάζο)
Διαδικασία
Ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι με τη μουστάρδα και το μέλι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας και τέλος αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.
Ελέγχουμε ότι το βάζο είναι καθαρό και στεγνό. Πρώτα βάζουμε το ντρέσινγκ, στη συνέχεια τις πιπεριές και από πάνω το αγγούρι. Συνεχίζουμε με τον αρακά, μετά με το κοτόπουλο, το αβγό, τα ντοματίνια και, τέλος, «σφραγίζουμε» με το σπανάκι. Κλείνουμε το βάζο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Νίγηρας: 16 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε «τρομοκρατική» επίθεση
- H απονομή στην Ισπανία – Δεν έφευγε από το πλάνο ο Τραμπ μέχρι να σηκώσει ο Ρόδρι την κούπα (vids)
- Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Τα δάκρυα του Μέσι μετά τον χαμένο τελικό της Αργεντινής
- Οδύσσεια: Εισπράξεις 124,5 εκατ. δολαρίων το Σαββατοκύριακο σε ΗΠΑ και Καναδά
- Η παράδοση του… στέμματος: Αγκαλιά Μέσι – Γιαμάλ μετά τον τελικό (vid, pics)
- «Σάρωσε» η Ισπανία: MVP ο Ρόδρι, καλύτερος τερματοφύλακας ο Σιμόν, κορυφαίος νέος ο Κουμπαρσί (vids)