Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόσο επίκαιρη μπορεί να είναι μια έκθεση για τον Μάικλ Τζάκσον;

Πόσο επίκαιρη μπορεί να είναι μια έκθεση για τον Μάικλ Τζάκσον;

Ενώ ακόμα μαίνεται η θύελλα των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες που διατυπώνονται εναντίον του Μάικλ Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», μια έκθεση με θέμα τον «βασιλιά της ποπ» εγκαινιάστηκε

Ενώ ακόμα μαίνεται η θύελλα των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες που διατυπώνονται εναντίον του Μάικλ Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», μια έκθεση με θέμα τον «βασιλιά της ποπ» εγκαινιάστηκε στη Γερμανία.

Η νέα έκθεση που εγκαινιάστηκε με θέμα τον τον Μάικλ Τζάκσον με τίτλο «On The Wall» φιλοξενείται στο Bundeskuntshalle στη Βόννη, έχοντας ήδη κάνει μια στάση στο Λονδίνο αλλά και το Παρίσι.

Μποϊκοτάζ ή όχι στον Μάικλ Τζάκσον;

Πολλοί ήταν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί σε ΗΠΑ, Βρετανία αλλά και Ελλάδα που έχουν αποκλείσει από τις λίστες της μουσικής που μεταδίδουν τα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον από τότε που προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ στο οποίο οι Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσακ Wade Robson, ισχυρίζονται ότι ο Τζάκσον τους κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν παιδιά.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η απόφαση του Καναδού ράπερ Drake να αφαιρέσει από την περιοδεία το τραγούδι «Do not Matter to Me» στο οποίο ακούγονται φωνητικά του βασιλιά της ποπ.

Ο επιμελητής της νέας έκθεσης για τον Μάικλ Τζάκσον,  Νίκολας Κάλιναν τονίζει σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι η έκθεση είχε σχεδιαστεί πολύ καιρό πριν από την προβολή του πολύκροτου ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» στο HBO, με το οποίο ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι συγκονιστικές μαρτυρίες των φερόμενων ως θυμάτων του Μάικλ Τζάκσον.

Μεταξύ των έργων τέχνης που παρουσιάζονται είναι μία εικόνα του Ντέιβ ΛαΣαπέλ που δείχνει τον άψυχο Μάικλ Τζάκσον να βρίσκεται στα χέρια του Ιησού. Ένα άλλος πίνακας τον δείχνει σε πόζα ισχύος καθώς ιππεύει ένα άλογο με χερουβείμ να τον ακολουθούν.

Ο επιμελητής της έκθεσης δήλωσε ακόμα στο AP ότι «δεν ήταν ποτέ πανηγυρική». «Αφορά την πολυπλοκότητα του Mάικλ Τζάκσον, πώς σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα σε πολλούς πολύ διαφορετικούς ανθρώπους» εξήγησε.

Η έκθεση με 70 έργα τέχνης 48 καλλιτεχνών για τον «βασιλιά της ποπ» κάποια από τα οποία είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστα θα φιλοξενηθεί στη Βόννη από τις 22 Μαρτίου, έως τις 14 Ιουλίου και στη συνέχεια θα «ταξιδέψει» στη Φινλανδία.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την έκθεση «On The Wall»

https://www.instagram.com/p/BlyZbgsljcj/?utm_source=ig_web_copy_link

Sports in

Η αποκάλυψη του Ιωάννη

Ο Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης-κλειδί στη σειρά με τη Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024