Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Drake μποϊκοτάρει τον Μάικλ Τζάκσον

Ο Drake μποϊκοτάρει τον Μάικλ Τζάκσον

Ο δημοφιλής ράπερ Drake φαίνεται πως γυρνάει την πλάτη του στον Μάικλ Τζάκσον, αφαιρώντας από την περιοδεία του τραγούδι στο οποίο ακούγονται φωνητικά του βασιλιά της ποπ

Ενώ ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλο τον κόσμο, μποϊκοτάρουν τη μουσική του Μάικλ Τζάκσον, θέση στον σάλο που ξέσπασε μετά την προβολή του «Leaving Nenerland» παίρνουν και διάσημοι καλλιτέχνες, με τον Drake να αφαιρεί φωνητικά του βασιλιά της ποπ, aπό την περιοδεία του Assassination Vacation Tour .

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Drake φέρεται να έχει αφαιρέσει το τραγούδι «Do not Matter to Me» που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατο του Μάικλ Τζάκσον.

Το «Do not Matter to Me» που περιέχει samples ακυκλοφόρητου τραγουδιού του Μάικλ Τζάκσον του 1983,  δεν υπήρχε στη set list της συναυλίας του Drake στο Μάντσεστερ Arena την περασμένη Κυριακή, σύμφωνα με το Variety.

Στις συναυλίες του στο πλαίσιο της περιοδείας στις ΗΠΑ το 2018,  ο 32χρονος Καναδός ράπερ είχε συμπεριλάβει το κομμάτι με τα φωνητικά του Μάικλ Τζάκσον από το άλμπουμ του Scorpion.

Ο Drake, ο οποίος δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις αναφορές, συνεχίζει την περιοδεία του με σταθμούς στο Παρίσι, την Αμβέρσα, το Άμστερνταμ, το Δουβλίνο και το Λονδίνο.

Η αποστασιοποίηση του Drake από τον Μάικλ Τζάκσον έρχεται μετά την προβολή του «Leaving Neverland» ντοκιμαντέρ που επανεξετάζει τους ισχυρισμούς εναντίον του βασιλιά της ποπ, για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Το πολύκροτο «Leaving Neverland», περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσακ, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον τραγουδιστή του «Thriller» όταν ήταν παιδιά.

View this post on Instagram

Details by @virgilabloh @louisvuitton

A post shared by champagnepapi (@champagnepapi) on

Μποϊκοτάζ στα τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον

Με φόντο τον σάλο του πολυσυζητημένου «Leaving Neverland», πολλοί ήταν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που ξεκίνησαν να μποϊκοτάρουν τραγούδια του Τζάκσον. Οι ακροατές του βρετανικού ραδιοφωνικού σταθμού BBC2 δεν θα ακούν πλέον τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον, καθώς ο ραδιοφωνικός σταθμός φέρεται αθόρυβα να αφαίρεσε τη μουσική του βασιλιά της ποπ από τις λίστες αναπαραγωγής του.

Η θύελλα αντιδράσεων έφτασε και στην Ελλάδα, με τον ραδιοφωνικό σταθμό Easy 97,2 να ανακοινώνει ότι δεν θα ξαναπαίξει τραγούδια του Μάικλ Τζάκσον.

H εταιρεία Cogeco στον Καναδά, η οποία διαχειρίζεται 22 ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Κεμπέκ και έναν στο Οντάριο, έχει σταματήσει να παίζει μουσική του τραγουδιστή από τότε που προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ, όπως και η MediaWorks στη Νέα Ζηλανδία.

Οι Los Angeles Lakers έχουν επίσης αντικαταστήσει το τραγούδι του Τζάκσον «Beat It» που ακουγόταν στα διαλείμματα των αγώνων , ενώ οι παραγωγοί της σειράς «The Simpsons» απέσυραν επεισόδιο του 1991 με τον Μάικλ Τζάκσον.

Το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του Τζάκσον κατέβαλε προσπάθειες για να ακυρώσει και να δυσφημίσει το «Leaving Neverland» καταθέτοντας αγωγή ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του HBO δύο εβδομάδες πριν από την προβολή της ταινίας.

Σημειώνεται τέλος πως ο Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009 από υπερβολική δόση του αναισθητικού προποφόλη, βρέθηκε πολλές φορές αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024