Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κλειδώνει για το 2019 η πρεμιέρα της νέας Skoda Octavia

Κλειδώνει για το 2019 η πρεμιέρα της νέας Skoda Octavia

Η νέα γενιά του διαχρονικού best-seller της Skoda αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην έκθεση της Φρανκφούρτης το προσεχές φθινόπωρο με την προοπτική να περάσει στην παραγωγή αμέσως μετά.

Φωτογραφίες: Automedia

Ο επικεφαλής της Skoda, Bernhard Maier, επιβεβαίωσε την παρουσίαση της νέας Octavia εντός του 2019, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος της χρονιάς προκειμένου να συμπέσει με τα 60ά γενέθλια του μοντέλου που πρωτοεμφανίστηκε το 1959.

«Η Octavia παραμένει το πλέον ευπώλητο προϊόν μας. Διαθέσαμε 388.200 μονάδες κατά τη διάρκεια του 2018, δηλαδή μια επταετία μετά την πρώτη εμφάνιση της τρέχουσας γενιάς του μοντέλου. Θα παρουσιάσουμε την νέα γενιά της αργότερα μέσα στην χρονιά, την ιδανική χρονική στιγμή για να γιορτάσουμε τα 60ά γενέθλιά της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Skoda.

Ανεξαρτήτως των επίσημων συστάσεων και του χρονικού ορίζοντα άφιξής της, όπως είναι ήδη γνωστό, εκτός από τη δεδομένη σχεδιαστική της μετεξέλιξη, η νέα Octavia θα επωφεληθεί από νέας γενιάς κινητήρες, ενώ στις επιλογές της θα προστεθούν δεδομένα υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Σε ό,τι αφορά τις ορατές πτυχές της, κατά το τεκμήριο των εμφανίσεων της ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου, η Octavia χωρίς να αναμένεται να διαφοροποιήσει τις διαστάσεις της, θα επιδιώξει μια πιο δυναμική σιλουέτα και συνεπικουρούμενων ορισμένων καθοριστικών σχεδιαστικών παρεμβάσεων θα στοχεύσει σε μια αιχμηρότερη όσο και σύγχρονη εικόνα.

Σε κάθε περίπτωση, οι δεδομένες σχεδιαστικές αλλαγές δεν αναμένεται, να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις χωροταξικές της ικανότητες και στον χώρο του πορτ μπαγκάζ ο οποίος θα εξακολουθήσει να αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού της.

Αυτό που αναμένεται να αλλάξει ριζικά είναι η εικόνα του θαλάμου επιβατών, όπου θα δοθεί περισσότερη έμφαση στα υλικά αλλά και στον τεχνολογικό εξοπλισμό, η αναμόρφωση του οποίου προδιαγράφεται ριζική, ακολουθώντας πρότυπα του Scala.

Έτσι, οι εκδόσεις που βρίσκονται ψηλότερα στην εξοπλιστική πυραμίδα, αναμένεται εκτός, από το νέο σύστημα infotainment που θα προσφέρει πολύ περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες διασύνδεσης και το οποίο αναμένεται να αποτελεί κοινό παρονομαστή όλων των εκδόσεων –αν και με διαφορετικής διάστασης οθόνες, η νέα Octavia θα προσφέρει και πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Παράλληλα με τα gadgets, ενισχυμένος προδιαγράφεται και ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας ο οποίος θα αντικατοπτρίζει τις εξελίξεις που έχουν συντελεστεί ευρύτερα στον όμιλο VW.

Σε ό,τι αφορά τα κινητήρια σύνολα, δεδομένη αρχικά θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων κινητήρων βενζίνης χωρητικότητα 1,0 και 1,5 λίτρου με ισχύ από 115 έως 150 ίππους χωρίς στη συνέχεια βέβαια να λείψουν και οι ισχυρότερες προσθήκες.

Στις νέες προσθήκες θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς το συνδυασμό του βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρου με ήπια υβριδική τεχνολογία η οποία θα προσφέρει απτά οφέλη σε επίπεδο εξοικονόμησης καυσίμου ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η plug-in υβριδική έκδοση η οποία αναμένεται να προσφέρει συνδυαστική ισχύ περί τους 220 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία περίπου 55 χλμ. από το συνδυασμό κινητήρα εσωτερικής καύσης, ηλεκτρικού μοτέρ και μπαταριών ιόντων λιθίου.

Επίσης σε αντίθεση με τη γενικότερη τάση εξαίρεσης του diesel, η Octavia θα εξακολουθήσει να προσφέρει πετρελαιοκίνητες επιλογές και δη εν αφθονία περιλαμβάνοντας εκδόσεις με diesel μοτέρ 1,6 και 2,0 λίτρων με απόδοσεις που θα κινηθούν στο ίδιο πλαίσιο με την σημερινή εκδοχή της, δηλαδή στο φάσμα μεταξύ 116 και 190 ίππων.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024