Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Brexit: Παραίτηση στελέχους των Συντηρητικών από την τοπική οργάνωση

Brexit: Παραίτηση στελέχους των Συντηρητικών από την τοπική οργάνωση

Ο Νικ Μπολς, σημαντικό στέλεχος της Τερέζα Μέι, παραιτήθηκε σήμερα από την τοπική οργάνωση των Συντηρητικών, λόγω διαφωνίας επί του σχεδίου για το Brexit.

Νέα απώλεια για την Τερέζα Μέι, καθώς σήμερα ο Νικ Μπολς, επιφανής βουλευτής των Συντηρητικών στη Βρετανία παραιτήθηκε από την τοπική οργάνωση του κόμματός του λόγω διαφωνιών για το Brexit.

Ο Μπολς έχει ασκήσει κριτική στις απειλές της κυβέρνησης περί αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, ενώ έχει δεχθεί προειδοποιήσεις από την τοπική οργάνωση του κόμματός του, ότι δεν θα είναι υποψήφιός της στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Είχε δηλώσει δε, ότι θα παραμείνει «στη γραμμή» των Συντηρητικών στο κοινοβούλιο, εφόσον του κάνουν μια αποδεκτή προσφορά.

«Δεν προτίθεμαι να κάνω αυτό που θα ήταν απαραίτητο προκειμένου να αποκατασταθεί η σχέση μου με μια ομάδα ανθρώπων, των οποίων οι αξίες και οι απόψεις βρίσκονται σε τόση δυσαρμονία με τις δικές μου», ανέφερε σε επιστολή του ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Λυπάμαι που οι σχέση μου μαζί σας πρέπει να τελειώσει με αυτό τον τρόπο. Όμως ένας πολιτικός χωρίς αρχές είναι ανάξιος».

Το δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, έχει διχάσει το Κοινοβούλιο, καθώς οι ηγέτες των Συντηρητικών και των Εργατικών αγωνίζονται για την ενότητα των κομμάτων τους. Τον περασμένο μήνα, έντεκα μέλη του Κοινοβουλίου αποχώρησαν από τα δύο μεγάλα κόμματα, προκειμένου να σχηματίσουν την Ανεξάρτητη Ομάδα, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτόν, την απογοήτευσή τους για τους χειρισμούς του Brexit.

Αυτή την εβδομάδα, οι βουλευτές καταψήφισαν για δεύτερη φορά τη συμφωνία της Τερέζα Μέι με την ΕΕ, με 391 ψήφους έναντι 242.

Ο Μπολς υποστήριξε τη Μέι, αλλά κάλεσε την κυβέρνηση να εργαστεί από κοινού με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για ένα εναλλακτικό σχέδιο, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια στενότερη σχέση με την ΕΕ από εκείνην που πολλοί Συντηρητικοί είναι έτοιμοι να δεχθούν.

Η Μέι φαίνεται, ωστόσο, να επιμένει στο σχέδιό της, το οποίο αναμένεται να τεθεί ενώπιον των βουλευτών για τρίτη φορά την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024