Εύκολη συνταγή για σπιτικό πιροσκί
Ιδανικό για ορεκτικό ή κολατσιό
Υλικά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
4 φλιτζάνια (περίπου) νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Zυμώνουμε τα υλικά όλα μαζί, αφού διαλύσουμε τη μαγιά στο γάλα. Aφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει και κατόπιν φτιάχνουμε φύλλο πάχους 1 εκ. με τη βοήθεια πλάστη. Kόβουμε με στρογγυλό κουπ-πατ πιτάκια διαμέτρου 5-6 εκ. Bάζουμε λίγη γέμιση (τυριού, κιμά, πατάτας, λουκάνικου κ.ά.). Διπλώνουμε καλά σε σχήμα ημικυκλίου και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά να φουσκώσουν. Tηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Πινακίδα 3.200 ετών αποκαλύπτει τις… δικαιολογίες που έλεγαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι για να μην πάνε στη δουλειά
- «Παγώνουν» τα επιτόκια στις ρυθμίσεις χρεών των φορολογούμενων
- Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Εκτός από το έμφραγμα, έπαθα και δυο ανακοπές»
- Νέα Υόρκη: Καταρρέει η αυτοκρατορία γραφείων του Άμπι Ρόζεν;
- Η μάχη με την ανομβρία – Πώς απειλείται ο κάμπος της Κωπαϊδας
- Σεισμός δυτικά της Κέρκυρας