«Πρόκειται για μια πολύ καλή συμφωνία αλλά έγινε για λάθος λόγους με καταστροφικό τρόπο. Η μετονομασία σε «Βόρεια Μακεδονία» δε θα μπορούσε να ήταν κάτι καλύτερο. Το να υπάρχει γεωγραφικός προσδιορισμός μας δίνει τη δυνατότητα να λέμε ότι η πραγματική Μακεδονία είναι εδώ» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε επίσης πως αποτελεί μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι τα Σκόπια ξεκίνησαν να αλλάζουν πινακίδες και να διευκρινίζουν τη διαφοροποίησή τους από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, κάνοντας λόγο για απεμπολισμό του αλυτρωτισμού.

Καλώς δεν έγινε δημοψήφισμα

Και συμπλήρωσε: «Εφόσον αυτή η συμφωνία δεν καταπέσει μας εξασφαλίζει από τον πραγματικό κίνδυνο στα βόρεια συνορά μας, που είναι μια μεγάλη Αλβανία και είναι το μεγαλύτερο δώρο για τον κ. Ερντογάν».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών εκτίμησε επίσης ότι η ένταξη της γείτονος στο ΝΑΤΟ αποδυναμώνει τη συμφωνία των Πρεσπών και αποκάλεσε καταστροφικό τον τρόπο που έγινε το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, μιας και δεν τέθηκε το ερώτημα για τη συμφωνία, όπως είπε.

Για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι «δεν κάνεις δημοψήφισμα στη δική σου χώρα για το όνομα μιας άλλης χώρας. Θεωρώ ότι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να προσπαθήσουμε να μην καταπέσει αυτή η συμφωνία».

Πηγή: thestival.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο