Τραβάει το σκοινί ο Μαδούρο: Τελεσίγραφο στους αμερικανούς διπλωμάτες
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, οι αρχές της χώρας έδωσαν στους διπλωμάτες των ΗΠΑ τρεις ημέρες για να εγκαταλείψουν τη χώρα
Τις ήδη τεταμένες σχέσεις του με τις ΗΠΑ ωθεί στα άκρα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος έδωσε τελεσίγραφο 72 ωρών στους αμερικανούς διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα.
«Η Βενεζουέλα αποφάσισε να μην δώσει παράταση για την παραμονή των αμερικανών διπλωματών που βρίσκονται ακόμα στην χώρα και για τον λόγο αυτό στις 11 Μαρτίου ζητήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ το προσωπικό που παραμένει να εγκαταλείψει τη χώρα» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, οι αρχές της χώρας έδωσαν στους διπλωμάτες των ΗΠΑ τρεις ημέρες για να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ο Χόρχε Αρεάτζα έγραψε στο Twitter «οι αμερικανοί διπλωμάτες πρέπει να εγκαταλείψουν τα εδάφη της Βενεζουέλας μέσα σε 72 ώρες».
Είχε προηγηθεί δήλωση του Μάικ Πομπέο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στην οποία αναφέρει πως οι ΗΠΑ θα αποσύρουν το υπόλοιπο διπλωματικό τους προσωπικό από τη χώρα.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η «παρουσία του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ» στην αμερικανική πρεσβεία στη Βενεζουέλα «έχει γίνει ένας περιορισμός στην αμερικανική πολιτική».
Σύμφωνα με τον Πομπέο, η απόφαση ανάκλησης των υπολοίπων διπλωματών των ΗΠΑ αντικατοπτρίζει την «επιδείνωση της κατάστασης» στη χώρα που έχει πληγεί από την κρίση.
The U.S. will withdraw all remaining personnel from @usembassyve this week. This decision reflects the deteriorating situation in #Venezuela as well as the conclusion that the presence of U.S. diplomatic staff at the embassy has become a constraint on U.S. policy.
— Secretary Pompeo (@SecPompeo) March 12, 2019
Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά από ακόμη μια ημέρα χάους στη χώρα, καθώς οι διακοπές της ηλεκτροδότησης συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στο λαό της Βενεζουέλας.
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442