Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέι: Η παράταση των διαπραγματεύσεων για το Brexit θα δώσει τον έλεγχο στην ΕΕ

Μέι: Η παράταση των διαπραγματεύσεων για το Brexit θα δώσει τον έλεγχο στην ΕΕ

Εν αναμονή της ψηφοφορίας για τη συμφωνία που πέτυχε η Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες για το Brexit, η Βρετανίδα πρωθυπουργός δηλώνει ότι παράταση του διαζυγίου μπορεί να δώσει το πλεονέκτημα των όρων στο ευρωπαϊκό στρατόπεδο.

«Μια παράταση στην περίοδο διαπραγματεύσεων για το Brexit θα μπορούσε να δώσει τον έλεγχο της όλης διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», προειδοποίησε η Τερέζα Μέι, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίσιμη ψηφοφορία στη βουλή των Κοινοτήτων για τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός «κουβαλάει» ήδη τη βαριά πρώτη ήττα της πρώτης ψηφοφορίας του Ιανουαρίου.

Οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν αργότερα επί της συμφωνίας Μέι- Βρυξελλών. Αν η συμφωνία απορριφθεί, τότε θα τους δοθεί η ευκαιρία να ψηφίσουν αύριο, εάν η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία και την Πέμπτη εάν θα επιδιώξουν να δοθεί παράταση στο Brexit.

«Δεν θα αλλάξει τον διάλογο ή τα ερωτήματα που πρέπει να διευθετηθούν, απλά θα δώσει τον έλεγχο στην Ευρωπαϊκή Ένωση» επεσήμανε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον του κοινοβουλίου, αναφερόμενη στο σενάριο της παράτασης.

«Εκείνοι θα αποφασίσουν το διάστημα της παράτασης που θα προσφέρουν, κάτι που σημαίνει ότι ίσως να μην πάρουμε ό,τι ζητήσαμε.Θα μπορούσαΝ να επιβάλουν και τις προϋποθέσεις», ανέφερε η Μέι και συνέχισε:

«Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα προχωρήσουμε σε ένα Brexit, το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες εκείνων που ψήφισαν υπέρ της εξόδου ή ακόμη και να προχωρήσουμε σε δεύτερο δημοψήφισμα».

Ο εκπρόσωπος τύπου της Βρετανίδας πρωθυπουργού σημείωσε ότι η Μέι πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο και στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει, τότε η κυβέρνησή της θα καθορίσει τί θα συμβεί στη συνέχεια. «Είναι απόλυτα επικεντρωμένη στη νίκη» είπε ο εκπρόσωπος τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024