Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΕΗ: Ως 19 Μαρτίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις λιγνιτικές μονάδες

ΔΕΗ: Ως 19 Μαρτίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις λιγνιτικές μονάδες

Την έναρξη του νέου διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ανακοίνωσε και επίσημα η εταιρεία δημοσιεύοντας την κοινή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των αποεπενδυόμενων επιχειρήσεων της Μελίτης και Μεγαλόπολης

Την έναρξη του νέου διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ανακοίνωσε και επίσημα η εταιρεία δημοσιεύοντας την κοινή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των αποεπενδυόμενων επιχειρήσεων της Μελίτης και Μεγαλόπολης.

Νωρίτερα, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης, το οποίο «επαναλαμβάνει και προκηρύσσει τη διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταβίβαση του 100% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της «Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε.» ή/και της «Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε.»».

Η δημόσια Κοινή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα λήξει στις 19 Μαρτίου ενώ θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας μετόχων και η υποβολή δεσμευτικών προσφορών. Όπως προκύπτει από το κείμενο οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν σε 59 ημέρες από τις 19 Μαρτίου, δηλαδή περίπου στις 20 Μαίου.

Η δυνατότητα συμμετοχής στη νέα διαδικασία τίθεται σε μηδενική βάση, καθώς εκτός από τους «μνηστήρες» που πήραν μέρος στον πρώτο διαγωνισμό, επιτρέπει και σε καινούργιους δυνητικούς επενδυτές να διεκδικήσουν το προς παραχώρηση λιγνιτικό χαρτοφυλάκιο. Το κείμενο καλεί ονομαστικά τους συμμετέχοντες στον προηγούμενο διαγωνισμό αλλά και νέους επενδυτές να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία πώλησης των προαναφερόμενων μονάδων.

Όπως και στον πρώτο διαγωνισμό, οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν εμπειρία στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και να είναι απολύτως ανεξάρτητοι από τη ΔΕΗ, ενώ και πάλι θα μπορούν να διεκδικήσουν όλο το χαρτοφυλάκιο, ή αποκλειστικά είτε τη Μελίτη (και την άδεια κατασκευής δεύτερης μονάδας στον ίδιο ΑΗΣ) είτε τη Μεγαλόπολη.

Υπενθυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. κήρυξε άγονη την προηγούμενη διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων, λόγω έλλειψης ικανοποιητικών προσφορών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην δεύτερη μετα-προγραμματική έκθεσή της, έκανε εκτενή αναφορά στο ναυάγιο του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024