Ένοχοι Γκαγκάτσης, Πιλάβιος και Γκιρτζίκης για την κάρτα υγείας της ΕΠΟ
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχους τους τρεις πρώην προέδρους της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας για την υπόθεση της κάρτας υγείας
Το τριμελές Εφετείο κακουργημάτων έκρινε ένοχους τους τρεις πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο και Γιώργο Γκιρτζίκη, για την υπόθεση της κάρτας υγείας της ΕΠΟ, όπως ακριβώς είχε προτείνει ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Τζώνης. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί πως το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή και δύο πρώην μελών της ΕΠΟ για την ίδια υπόθεση.
Ο λόγος για τον Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη για τους οποίους υπήρχε επίσης πρόταση του Εισαγγελέα για ενοχή τους. Αντίθετα, αθώοι κρίθηκαν ο Ευάγγελος Τοπολιάτης, ο Βασίλης Χατζηαποστόλου, ο Θόδωρος Καραμελίδης και ο Νίκος Προύντζος. Για τους τέσσερις προαναφερθέντες υπήρχε επίσης πρόταση του εισαγγελέα για ενοχή τους, αλλά το δικαστήριο τους αθώωσε.
Αθώοι κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δηλαδή οι: Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος, Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος.
Αθώοι κρίθηκαν και όσοι κατηγορούνταν από τις δύο εταιρείες δηλαδή οι Παντελής Κύρκας, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Βουρδάκης. Ιωνας Χατζηιωνάς, Γιώργος Λυγεράκης, Αθανάσιος Ισμαήλος, Αριστείδης Σταυρόπουλος.
Η υπόθεση με την κάρτα υγείας της ΕΠΟ αφορά το πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, το οποίο όμως δεν εφαρμόστηκε ποτέ και καταγγέλθηκε το 2013. Η ΕΠΟ όμως έδωσε όλα αυτά τα χρόνια 13 εκατ. ευρώ στις εταιρείες που είχαν αναλάβει το έργο ζημιώνοντας τα ταμεία της μ’ ένα υπέρογκο ποσό.
- Εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Παναγιωτάκη – «Είπα αυτά που μου είχαν υποδείξει…» λέει η Ειρήνη Μουρτζούκου
- Στην Κομισιόν έφτασαν τα ερωτήματα για τον Γιάννη Αλαφούζο, τις Okeanis Eco Tankers και Kyklades Maritime και τον «σκιώδη στόλο» που σπάει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας
- Φοινικούντα: Η απολογία του ανιψιού για το διπλό έγκλημα στο κάμπινγκ – Το ChatGTP και η συνάντηση στο καζίνο
- Καμπανάκι από τον Επίτροπο Άμυνας της ΕΕ: Η Ευρώπη χρειάζεται τώρα έναν κοινό στρατό
- Έλενα Παπαρίζου για Μαρινέλλα: Μου τραγουδούσε στο τραπέζι ένα απλό μεσημέρι Κυριακής και τα δάκρυά μου έτρεχαν ποτάμι
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς στον Ασπρόπυργο μετά τον τραυματισμό αστυνομικού σε επίθεση με πέτρες

