Για απώλεια ψυχραιμίας κατηγόρησε τη ΝΔ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, με αιχμή τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης για ανομία στη χώρα.

«Ποτέ δε θα είμαστε στην ίδια πλευρά με τη Νέα Δημοκρατία και το δόγμα της περί νόμου και τάξης. Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε αυτή τη λογική, είναι η ιδεολογική μας διαφορά. Η ΝΔ προσπαθεί να πει ότι υπάρχει ανοχή. Δεν υπάρχει καμιά ανοχή. Αυτό είναι παραμύθι και ανοησίες. Ας βγει να καταγγείλει ποιος αστυνομικός διατάχθηκε από ποιον να μην κάνει τη δουλειά του» ανέφερε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και πρόσθεσε ότι στο τέλος θα φτάσουν στο σημείο να πουν «μέχρι και ότι η ίδια πετάω τις μολότοφ».

«Η Ελληνική Αστυνομία με επιχειρησιακά σχέδια αντιμετωπίζει αναλογικά τα διάφορα περιστατικά καταγράφοντας σημαντικές επιτυχίες και στο κομμάτι της μεγάλης παραβατικότητας, αλλά και σε αυτό της μικρής» υποστήριξε η Ο. Γεροβασίλη, ενώ αναφερόμενη στην πρόσφατη εξάρθρωση του μεγάλου κυκλώματος που δρούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας, ληστεύοντας αλλά και διακινώντας ναρκωτικά, είπε ότι η επιτυχία ήρθε έπειτα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα. «Αυτή η επιχείρηση αποδεικνύει ότι τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο», επισήμανε και υπενθύμισε ότι επί υπουργίας Νίκου Τόσκα είχαν γίνει άλλες τρεις μεγάλες επιχειρήσεις στην ίδια περιοχή.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ανέφερε ότι οργανωμένες ομάδες καλούν σε βίαιη δράση μέσω διαδικτύου. «Πολλές προληπτικές προσαγωγές το τελευταίο μήνα στη Βόρεια Ελλάδα έχουν ονοματεπώνυμο. Οι περισσότερες προσαγωγές δεν ήταν τυχαίες» επισήμανε και συμπλήρωσε ότι οι ίδιοι οι προσαχθέντες ξέρουν το γιατί αλλά και τι ετοιμάζονταν να κάνουν.

«Τον τελευταίο χρόνο και στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών δυστυχώς, διάφορες οργανωμένες ομάδες, καλούν σε βίαιη δράση πολίτες. Είτε είναι πολιτικοί, είτε συγκεντρώσεις, η αστυνομία οφείλει να προστατεύσει το γεγονός και ένας από τους τρόπους είναι η προληπτική προσαγωγή. Η Αστυνομία μίλησε για το συγκεκριμένο περιστατικό, και συχνά γίνεται με γνωστά άτομα τα οποία προσάγονται. Δεν είναι κόντρα στη δημοκρατία. Μπορεί σε ένα περιστατικό να έγινε κάποιο λάθος, αλλά άλλες προσαγωγές έχουν ονοματεπώνυμο και οι ίδιοι οι προσαχθέντες ξέρουν γιατί», ανέφερε η κα Γεροβασίλη.

«Η ελληνική αστυνομία πρέπει να προστατεύσει κάθε πολίτη απ’ αυτούς που χρησιμοποιούν την ελληνική σημαία ως κοντάρι για να χτυπήσουν», είπε μεταξύ άλλων η Υπουργός και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί τη μία να κατηγορείται η αστυνομία ότι δεν κάνει τη δουλειά της και την άλλη όταν την κάνει».

Σε ερώτηση για την παραβατικότητα στην περιοχή του ΑΠΘ, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι πρόσφατα δέχτηκε ευχαριστήρια επιστολή του Πρύτανη Περ. Μήτκα για τα αποτελέσματα των αστυνομικών επιχειρήσεων, που έχουν πραγματοποιηθεί.

«Εξ ορισμού η θέση και ο ρόλος του αστυνομικού ενέχει κινδύνους, γι’ αυτό υπάρχουν πρωτόκολλα και εκπαιδεύσεις. Οι αστυνομικοί οφείλουν να τηρούν τα πρωτόκολλα για την ατομική του και τη συλλογική προστασία», ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη. Υπενθύμισε ότι η αστυνομία, όπως κάθε φορέας του κράτους λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών, έχει υποστεί τα τελευταία 10 χρόνια πολλά πλήγματα τόσο στην υποστελέχωση, όσο και σε ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο