Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα για όλα τα νέα Volvo από το 2020

Μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα για όλα τα νέα Volvo από το 2020

Η Volvo, πιστή στη δέσμευσή της για ασφαλή αυτοκίνητα, προχωρά σε μια τολμηρή πρωτοβουλία ανακοινώνοντας ότι κανένα αυτοκίνητο της στο κοντινό μέλλον δεν θα ξεπερνά την μέγιστη ταχύτητα των 180 χλμ. καθώς, όπως σημειώνουν οι Σουηδοί, η τεχνολογία των συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης όσο εξελιγμένη και αν είναι έχει ένα «όριο» λειτουργίας πάνω από το οποίο δεν είναι δυνατόν να είναι αποτελεσματική.

Για -τους προφανείς- λόγους που άπτονται της πάγιας δέσμευσης της σουηδικής φίρμας για την ενίσχυση της ασφάλειας των αυτοκινήτων της προχωρά σε μια τολμηρή κίνηση, ανακοινώνοντας ότι, ξεκινώντας από το 2020, όλα της τα νέα μοντέλα θα έχουν μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ασφάλεια η οποία ονομάζεται Vision 2020 και αποτελεί από τις πλέον φιλόδοξες στην αυτοβιομηχανία καθώς προβλέπει μηδενικούς θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς σε αυτοκίνητα Volvo έως το 2020.

Για να επιτευχθεί αυτό, όπως διευκρινίζουν οι Σουηδοί, η συγκεκριμένη στρατηγική δεν μπορεί να περιοριστεί αποκλειστικά στην εξέλιξη των συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης αλλά θα πρέπει να υπάρξουν προβλέψεις και για την συμπεριφορά του οδηγού.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Σουηδών των 25% των τροχαίων δυστυχημάτων οφείλεται στην υψηλή ταχύτητα, εξ ου και όπως σημειώνουν, ο περιορισμός στην ταχύτητα των αυτοκινήτων είναι αναγκαίος καθώς, πάνω από ένα όριο, τα συστήματα ασφαλείας δεν μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να αποτρέψουν έναν σοβαρό τραυματισμό ή ένα θάνατο σε περίπτωση σύγκρουσης.

«Η Volvo κατέχει ηγετική θέση στον τομέα της ασφάλειας. Υπήρξε πάντα και θα εξακολουθήσει να είναι ηγέτης. Ακριβώς επειδή διεξάγουμε ενδελεχείς έρευνες για το συγκεκριμένο τομέα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι λόγοι που προκαλούν δυστυχήματα και σοβαρούς τραυματισμούς. Παρόλο που ο περιορισμός της ταχύτητας των αυτοκινήτων δεν είναι πανάκεια, αξίζει τον κόπο να προχωρήσουμε έστω και αν σωθεί μία μόνο ζωή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Volvo, Hakan Samuelsson.

Πλην του περιορισμού της μέγιστης ταχύτητας στα 180 χλμ./ώρα η Volvo εξελίσσει ένα νέο ευφυές σύστημα το οποίο σε συνεργασία με το σύστημα γεωεντοπισμού του αυτοκινήτου, θα μειώνει αυτομάτως την ταχύτητα όταν το αυτοκίνητο βρεθεί σε περιοχές όπου υπάρχουν σχολεία, νοσοκομεία κτλ.

Επιπλέον, πέρα από την υψηλή ταχύτητα η Volvo, έχει ενοχοποιήσει ως κύρια ζητήματα για την πρόκληση ατυχημάτων, την μέθη και τη διάσπαση προσοχής, δύο πτυχές που επίσης άπτονται της συμπεριφοράς του οδηγού και τα οποία επιφυλάσσεται να αντιμετωπίσει στο πολύ κοντινό μέλλον με καινοτόμες λύσεις.

«Θέλουμε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το κατά πόσο οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν το δικαίωμα ή την υποχρέωση να εντάξουν στα αυτοκίνητά τους τεχνολογίες που θα αλλάζουν προς το καλύτερο τη συμπεριφορά των οδηγών, αντιμετωπίζοντας τα φαινόμενα «ανάρμοστα» υψηλής ταχύτητας, μέθης ή διάσπασης προσοχής. Δεν έχουμε σίγουρη απάντηση σε αυτό, ωστόσο πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πρέπει να αναλάβουμε την πρωτοβουλία και να ανοίξουμε τη συζήτηση όπως οφείλουμε ως πρωτοπόροι στον τομέα της ασφάλειας», κατέληξε ο Hakan Samuelsson.

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024