Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ανανεωμένη και πιο τεχνολογικά ενσυνείδητη Mercedes-Benz GLC

Η ανανεωμένη και πιο τεχνολογικά ενσυνείδητη Mercedes-Benz GLC

Η ανανεωμένη GLC προσθέτει στο παλμαρέ της το σύστημα infotainment ΜΒUX, νέας γενιάς κινητήρες οι οποίοι υπόσχονται μεγαλύτερη αποδοτικότητα ενώ δεν λείπουν οι στοχευμένες εξοπλιστικές αναβαθμίσεις σε επίπεδο συστημάτων υποβοήθησης που την καθιστούν ασφαλέστερη αλλά και δυναμικότερη.

Την ανανεωμένη εκδοχή της GLC αποκαλύπτει η γερμανική φίρμα εν όψει της επίσημης πρεμιέρας της στην προσεχή έκθεση της Γενεύης η οποία ανοίγει αυλαία στις 5 Μαρτίου.


Πλην των αλλαγών αισθητικού περιεχομένου που έχουν συντελεστεί στο σύνολο των εξωτερικών επιφανειών της GLC, εξασφαλίζοντας της μια πιο σύγχρονη όσο και κομψότερη εικόνα, ένα από τα αδιαφιλονίκητα σημεία ενδιαφέροντος της ανανέωσής της βρίσκεται στο εσωτερικό της.

Εκεί στο υψηλότερο σημείο της κεντρικής κονσόλας δεσπόζει το ευφυές και διάσημο πλέον σύστημα infotainment της γερμανικής φίρμας, MBUX, στην τελευταία εξέλιξη του, η οποία προσφέρει βελτιωμένες λειτουργίες φωνητικού ελέγχου και ελέγχου μέσω νευμάτων και το οποίο στην περίπτωση της GLC φιλοξενείται σε οθόνη αφής από 8,4 έως 10,25 ίντσες.

Το νέο πολλαπλώς ευφυές σύστημα infotainment πλαισιώνει η παρουσία ενός πλήρως ψηφιακού πίνακα οργάνων ο οποίος αντικαθιστά τα αναλογικά όργανα του παρελθόντος και χωρίζεται σε τρία τμήματα επιτρέποντας στον οδηγό να παραμετροποιήσει την εμφάνιση όσο και να επιλέξει τις ενδείξεις που θα εμφανίζονται, μέσω των χειριστηρίων αφής που φιλοξενούνται στο τιμόνι.

Εξίσου σημαντικές είναι και οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην γκάμα κινητήρων η οποία απαρτίζεται από νέας γενιάς και αρχικά αποκλειστικά τερτακύλινδρους κινητήρες diesel και βενζίνης με τους τελευταίους να ασπάζονται την ήπια υβριδική τεχνολογία, επωφελούμενοι από το επικουρικό παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα των 48 Volt το οποίο συμβάλλει στην ενίσχυση της αποδοτικότητάς του και στην μείωση των εκπομπών ρύπων.

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τις επιλογές βενζίνης, αρχικά, η GLC θα είναι διαθέσιμη με δύο τετρακύλινδρους κινητήρες 2,0 λίτρων, αμφότεροι σε συνδυασμό με το παραπάνω υβριδικό σύστημα οι οποίοι προσφέρουν ισχύ 197 και 258 ίππων και εξοπλίζουν τις εκδόσεις GLC 200 και GLC 300 αντίστοιχα, με την τετρακίνηση να αποτελεί κοινό παρονομαστή όλων των εκδόσεων του γερμανικού SUV.

Tις πετρελαιοκίνητες επιλογές απαρτίζουν οι εκδόσεις GLC 200 d με ισχύ 163 ίππους, GLC 220 d απόδοσης 194 ίππων και η GLC 300 d ισχύος 245 ίππων οι οποίες συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης 4Matic.

Πλην των παραπάνω σημαντικών μεταβολών, η GLC επωφελείται επίσης, προαιρετικά από τα αυτόματα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ που περιγράφονται από την ονομασία Dynamic Adaptive Control και επί της ουσίας προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις της ενεργής ανάρτησης για κάθε τροχό ξεχωριστά.

Αναβαθμίσεις έχουν υλοποιηθεί και στην εκτενέστατη λίστα εξοπλισμού συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας καθώς στις νέες λειτουργίες της GLC έχει προστεθεί σύστημα προειδοποίησης προκειμένου να μην ανοίγονται οι θύρες όταν διέρχεται πεζός ή ποδηλάτης, ένα σύστημα έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει γρήγορους ελιγμούς μεταξύ των λωρίδων κυκλοφορίας με ασφάλεια σε αντίστοιχη περίπτωση, σύστημα αυτόνομης πέδησης καθώς και ένα σύστημα που διευκολύνει τους ελιγμούς όταν υπάρχει ρυμουλκούμενο.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024