Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz SLC Final Edition: Αποχαιρετισμός στα όπλα

Mercedes-Benz SLC Final Edition: Αποχαιρετισμός στα όπλα

Η γερμανική φίρμα δημιούργησε μια νέα ειδική έκδοση για το δημοφιλές της roadster η οποία συνοδεύεται από τα διακριτικά Final Edition, σηματοδοτώντας το τέλος της πορείας της SLC –τουλάχιστον στην σημερινή της μορφή.

Η γερμανική φίρμα δημιούργησε την «αποχαιρετιστήρια» Final Edition έκδοση για την τρέχουσα γενιά της SLC, δίνοντας στους λάτρεις του είδους μια τελευταία ευκαιρία να την αποκτήσουν και δη σε μια αναβαθμισμένη και προσεχώς συλλεκτική έκδοση μιας και το μέλλον του γερμανικού roadster προδιαγράφεται πολύ διαφορετικό σε σχέση με τη σημερινή του μορφή.

Για την ακρίβεια, προς το παρόν, παραμένει άγνωστο κατά πόσο η Mercedes-Benz προτίθεται να εξελίξει διάδοχο για το μικρό της roadster, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραιτήτως ότι αυτό θα εκλείψει, μιας υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση για την «μεταφορά» του στην αποκλειστική δικαιοδοσία της AMG.

Όπως και να έχει με τις μελλοντικές διαδρομές της SLC, η Final Edition έρχεται να υπενθυμίζει τη γοητεία των roadster αλλά και τη διαδρομή της μέχρι εδώ, εξ ου και το κίτρινο Sun Yellow χρώμα στο οποίο θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμη το οποίο παραπέμπει στην πρώτη SLK.

Πλην της ιστορικής απόχρωσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα αυτή έκδοση της SLC έχει δημιουργηθεί με αφετηρία το επίπεδο εξοπλισμού AMG Line το οποίο αναλαμβάνει να αναδείξει τη de facto σπορ διάθεσή της με τη συμβολή και ορισμένων περαιτέρω βελτιώσεων. Σε αυτές συγκαταλέγονται η διαφορετική, πιο σπορ ρύθμιση της ανάρτησης η οποία μειώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 1,0 εκατοστό καθώς και η αναβάθμιση του συστήματος πέδησης το οποίο επωφελείται από μεγαλύτερου διαμετρήματος διάτρητα δισκόφρενα στους μπροστινούς τροχούς.

Από το σκεπτικό της αναβάθμισης δεν εξαιρείται το εσωτερικό όπου κυριαρχούν οι νέες επενδύσεις για τα καθίσματα και τις υπόλοιπες επιφάνειες οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να παραπέμπουν σε ανθρακόνημα, το χαρακτηριστικό τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος και οι άφθονες λεπτομέρειες από χρώμιο.

Επιπλέον των παραπάνω, η SLC Final Edition περιλαμβάνει στο βασικό της εξοπλισμό το σύστημα θέρμανσης για τον αυχένα οδηγού και συνοδηγού, θερμαινόμενα καθίσματα, καθώς και λειτουργία μνήμης για τις ρυθμίσεις του τιμονιού, των εξωτερικών καθρεφτών και των καθισμάτων που επιπλέον διαθέτουν τέσσερις επιλογές στήριξης για την μέση, οδηγού και συνοδηγού.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, και η SLC Final Edition η οποία είναι ήδη διαθέσιμη προς παραγγελία στην ευρωπαϊκή αγορά ξεκινώντας από τα 41.356 ευρώ, θα προσφέρει τις γνωστές επιλογές 1,6 και 2,0 λίτρων με απόδοση από 156 έως 245 ίππους.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι από καταβολής της πρώτης SLK η οποία παρουσιάστηκε εν έτει 1996 στην έκθεση του Τορίνο έχουν διατεθεί συνολικά πάνω από 710.000 μονάδες του γερμανικού roadster.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024