Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έναρξη παραγωγής για την Mercedes-Benz CLA Coupe

Έναρξη παραγωγής για την Mercedes-Benz CLA Coupe

Το εργοστάσιο της γερμανικής φίρμας στο Kecskemet υποδέχεται την παραγωγή της νέας CLA Coupe η οποία μοιράζεται το τεχνολογικό της υπόβαθρο με την πάνοπλη τεχνολογικά –και όχι μόνο- με την προπτική να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία από τον προσεχή Μάιο.

To εργοστάσιο της Mercedes-Benz στην Ουγγαρία, υποδέχτηκε τη νέα γενιά της CLA Coupe η οποία, ως γνωστόν, αποτελεί τη δεύτερη μικρή της Mercedes που επωφελείται από τα ριζικά βελτιωμένα χαρακτηριστικά και την υψηλή τεχνολογική νοημοσύνη που εισήγαγε η A-Class.

Άλλωστε χάρη ακριβώς αυτής της υψηλής τεχνολογικής νοημοσύνης που έχει ως επίκεντρο το σύστημα infotainment MBUX, η Mercedes-Benz είχε επιλέξει ως ιδανικό «venue» για την πρεμιέρα της κομψότερης μικρής της, την έκθεση τεχνολογίας του CES στο Las Vegas.

Όπως λοιπόν είχε γίνει γνωστό από τις 9 Ιανουαρίου οπότε και πραγματοποίησε την πρεμιέρα της, η νέα γενιά του τετράθυρου coupe μοιράζεται εκτός από το MBUX και τις υπόλοιπες σημαντικές βελτιώσεις με την A-Class, τις οποίες και συνδυάζει με μια πιο ακόμα πιο δυναμική και κομψή σιλουέτα σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή της, με φόντο και την άφιξη της A-Class Sedan.

Στο διαχωρισμό της από την νέα έκδοση αμαξώματος με το γράμμα «Α» καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν οι αυξημένες της διαστάσεις οι οποίες σε συνάρτηση και με μια γενναιόδωρη αύξηση των μετατροχίων της τής προσδίδουν ένα πιο επιβλητικό παράστημα.

Πλην της οπτικής εντύπωσης, το κατά 3,0 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο σε σχέση με την υφιστάμενη A-Class hatchback, εγγυάται μεγαλύτερη ευρυχωρία στο εσωτερικό της στο οποίο έχει δοθεί η μεγαλύτερη έμφαση έναντι της χωρητικότητας του πορτ μπαγκάζ το οποίο περιορίζεται σε 460 λίτρα μειώνοντας την δυναμικότητά του κατά 10 λίτρα σε σχέση με το παρελθόν, αλλά υπόσχεται, περισσότερη εργονομία και χρηστικότητα χάρη και στη διαφορετική χάραξη της θύρας του χώρου αποσκευών.

Πλην των σχεδιαστικών και χωροταξικών αλλαγών το διάσημο πλέον σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MBUX με τις διαδραστικές φωνητικές λειτουργίες, έχει αποκτήσει ακόμα μια εφαρμογή υπό τον τίτλο Interior Assist η οποία αφενός, επιτρέπει τον έλεγχο του, με νεύματα σε οδηγό και συνοδηγό ενώ μπορεί να αποθηκεύσει και να θυμάται τις προτιμήσεις τους.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, επί του παρόντος η CLA Coupe εμφανίστηκε στο Las Vegas στην έκδοση 250 με δίλιτρο κινητήρα βενζίνης απόδοσης 224 ίππων, ωστόσο δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η διάθεσή της με όλα τα κινητήρια σύνολα που προσφέρει η A-Class, αν και η παρουσία ενός μηχανικού κιβωτίου στις επιλογές της θα πρέπει να θεωρείται αμφίβολη.

Παρά την συνάφειά της με την A-Class, η CLA Coupe υπόσχεται μια πιο δυναμική εμπειρία οδήγησης, για την ακρίβεια όπως σημειώνει η Mercedes-Benz, τη δυναμικότερη σε σχέση με την γκάμα των αυτοκινήτων που μοιράζονται το γράμμα Α, χάρη στο χαμηλότερο κέντρο βάρους της και στις διαφορετικές ρυθμίσεις του πλαισίου καθώς η CLA διαθέτει αντιστρεπτικές ράβδους μεγαλύτερης διατομής, ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων για τον πίσω άξονα και προαιρετικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ.

Φυσικά, όπως ισχύει και για την νέα A-Class τον τίτλο της δυναμικότερης από κάθε άποψη έκδοσης θα αναλάβει να υποστηρίξει η κορυφαία CLA 45 AMG ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κατ΄αντιστοιχία με το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της Mercedes-Benz η νέα CLA θα αποκτήσει και την εισαγωγική AMG έκδοση με τα διακριτικά «35». Επίσης όπως είναι ήδη γνωστό, πολύ πιο πριν από τις ανωτέρω AMG εκδόσεις και για την ακρίβεια, από την προσεχή έκθεση της Γενεύης η οποία ανοίγει αυλαία στις 5 Μαρτίου, η CLA θα υποδεχτεί στην γκάμα της και την εκκεντρική σχεδιαστικά και πιο πρακτική έκδοση Shooting Brake, η οποία θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της στην ελβετική διοργάνωση.

Σε ό,τι αφορά την έναρξη της εμπορικής πορείας της CLA Coupe, αυτή τοποθετείται στον προσεχή Μάιο.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024