Φωτογραφίες: Automedia

Η Audi Sport έχει ξεκαθαρίσει από καιρό ότι σκοπεύει να επιμεληθεί περισσότερα μοντέλα της Audi από ότι στο παρελθόν, διαφοροποιώντας έτσι το προϊοντικό της portfolio αλλά και προσφέροντας διαφορετικού είδους υπερόπλα στη γερμανική φίρμα.

Ενδεικτική των προθέσεων της Audi Sport, είναι το ήδη γνωστό RS5 Sportback ενώ κοινό μυστικό αποτελεί επίσης η εξέλιξη εκδόσεων RS για τα Q5 και Q8 οι οποίες θα προστεθούν προοδευτικά στην γκάμα, δίνοντας μια διαφορετική χροιά στον κόσμο επιδόσεων της γερμανικής φίρμας.

Με αυτά δεδομένα, κάθε άλλο παρά προκαλεί εντύπωση η παρουσία του ακόμα «άγνωστου» Q4 ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου με εμφανή τα RS σημάδια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υπογραφής της Audi Sport η διπλή οβάλ απόληξη του συστήματος εξαγωγής, οι μεγάλες εισαγωγές αέρα καθώς και το λογότυπο του βελτιωτικού οίκου των Γερμανών στις δαγκάνες του εμφανώς ικανού συστήματος πέδησης, στοιχεία τα οποία δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας για την ταυτότητα της έκδοσης του coupe SUV το οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στις «απλές» εκδόσεις του εντός του έτους.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα που θα αναλάβει να υπερασπιστεί τα διακριτικά RS, πρόκειται για τον πολυνίκη ως «International Engine of the Year» πεντακύλινδρο 2,5 λίτρων ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση, αλλά και στην αντίστοιχη εκδοχή του Q3, αναμένεται να αγγίξει τους 415 ίππους.

Η κορυφαία έκδοση του Q4 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της εντός του 2020 και αφού προηγουμένως η νέα coupe SUV πρόταση της Audi λανσαριστεί στις απλές εκδόσεις της κάτι που αναμένεται να συμβεί το β΄εξάμηνο του 2019.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο