Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον κόσμο του Banksy Σμαράγδα Καρύδη και Μαίρη Συνατσάκη

Στον κόσμο του Banksy Σμαράγδα Καρύδη και Μαίρη Συνατσάκη

Έξι καλλιτέχνες μεταμορφώνονται σε έξι διάσημα έργα του Banksy. Ανάμεσα τους η Σμαράγδα Καρύδη και η Μαίρη Συνατσάκη

Η έκθεση «The world of Banksy» ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου την παγκόσμια περιοδεία της από την Τεχνόπολη στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 26 Μαρτίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά έργα του πιο διάσημου ανώνυμου street artist, να αποκτούν ζωή και μας ταξιδεύουν στο χρόνο, μέσα από ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό project.

Κάπως έτσι, έξι διάσημοι καλλιτέχνες μεταμορφώνονται σε έξι διάσημα έργα του Banksy. Ανάμεσα τους η ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη η οποία γίνεται βασίλισσα Ελισάβετ Β΄- Ziggy Stardust, αλλά και η παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη που μεταμορφώνεται στο ίσως πιο διάσημο έργο του Banksy, στο κορίτσι με το μπαλόνι.

View this post on Instagram

B is for Banksy and a little Boo… 🎈 έγινα για λίγο αυτό το απολύτως iconic κορίτσι με το μπαλόνι και μου φαίνεται απολύτως απίστευτο! Τα έργα του πασίγνωστου και τρομερά επιδραστικού Banksy θα «ζωντανέψουν» για λίγες ημέρες στην Τεχνόπολη και όλα τα έσοδα της έκθεσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας. Ελάτε να πάμε! [Από 27 Φεβρουαρίου] ——————————————————————• [φανταστικο κλικ από τον αγαπημένο @nikzik | artwork: @kon_geo ] #banksy #thegirlwiththeredballoon #artproject #stencilart

A post shared by Mary Synatsaki (@mairiboo) on

 Ο μυστηριώδης κύριος Banksy

Ο Banksy μέσα από τα γκραφίτι του μας συστήθηκε ως η πιο προκλητική περσόνα του 21ου αιώνα. Ο Βρετανός καλλιτέχνης του γκραφίτι, πολιτικός ακτιβιστής και σκηνοθέτης ταινιών, έχει φροντίσει επιμελώς να παραμείνει κρυφή η ταυτότητα του όλα αυτά τα χρονιά.

Από το Λονδίνο μέχρι την Παλαιστίνη και τη Νέα Ορλεάνη, γέμισε τους τοίχους με εικόνες που συγκινούν αλλά ταυτόχρονα μας προβληματίζουν.

Τα έργα του είναι συνήθως σατιρικά, σχολιάζοντας ζητήματα πολιτικής και κουλτούρας, με επιγράμματα που συνδυάζουν το μαύρο χιούμορ με γκραφίτι, τα οποία εκτελούνται με μια ιδιαίτερη τεχνική στένσιλ. Τα πολιτικού και κοινωνικού σχολιασμού έργα του έχουν εμφανισθεί σε δρόμους, τοίχους και γέφυρες πόλεων σε όλο τον κόσμο.

H δουλειά του Banksy ξεκίνησε από τη Bristol underground σκηνή και περιελάμβανε συνεργασίες μεταξύ καλλιτεχνών και μουσικών.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024