Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Κανείς από τους ιθύνοντες δεν έχει «βγει» έξω στους δρόμους, στις λαϊκές, στις αγορές, στα καφενεία, για να διακρίνει την οργή των πολιτών, είτε πρόκειται για οικογενειάρχες, είτε για συνταξιούχους, είτε για φοιτητές, είτε για άνεργους, είτε για αγρότες, είτε για ελεύθερους επαγγελματίες είτε ακόμη και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Φόροι, φόροι, φόροι και πάλι φόροι είναι το σύνηθες «μενού» της κυβέρνησης όταν ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Σε μια προσπάθεια, λοιπόν, να μεγεθύνει την ελληνική οικονομία στηρίζεται «άτοπα» για πολλούς στις κατασχέσεις και στους φόρους.

Το αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια των Μνημονίων, οι φόροι να ροκανίζουν την ανάπτυξη, για την οποία ακούγονται πολλά, αλλά παραμένει ερμητικά κλειστή σε κάποιο υπουργικό συρτάρι ξεχασμένη.

Παρά τις συνεχείς και επανειλημμένες συστάσεις από τους Ευρωπαίους η κυβέρνηση δεν προχωρά σε καμία επένδυση, ιδιωτικοποιήσεις δεν γίνονται, η ανεργία δεν μειώνεται αλλά όλη η προσοχή έχει στραφεί στο μοίρασμα μερικών ευρώ ως κοινωνικά μερίσματα και πάλι για εκλογικούς σκοπούς.

Κανείς όμως από τους ιθύνοντες δεν έχει «βγει» έξω στους δρόμους, στις λαϊκές, στις αγορές, στα καφενεία, για να διακρίνει την οργή των πολιτών, είτε πρόκειται για οικογενειάρχες, είτε για συνταξιούχους, είτε για φοιτητές, είτε για άνεργους, είτε για αγρότες, είτε για ελεύθερους επαγγελματίες είτε ακόμη και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Έξι λέξεις είναι αρκετές για να καταλάβει κάποιος τον θυμό των Ελλήνων. «Δεν αντέχουμε άλλο!», «έχουμε στραγγίσει οικονομικά». Καθημερινά όλοι αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν την τσέπη τους άδεια, λόγω του ΕΝΦΙΑ, των φόρων, των χαμηλών μισθών και συντάξεων καθώς και της γενικότερης υψηλής φορολογίας.

Η λίστα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες που υπερφορολογούνται δεν έχει τέλος. Κάθε χρόνο όσοι προϋπολογισμοί να ψηφιστούν από την Βουλή παρά τις μικροελαφρύνσεις ο φορολογικός λογαριασμός για νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένει στα ύψη.

Αυτή είναι η ανάπτυξη που υποσχεθήκατε κύριοι; Να είναι η Ελλάδα πρωταθλήτρια σε φόρους αλλά ουραγός σε παροχή δημόσιων αγαθών; Να επιβάλλονται φόροι Σκανδιναβίας, χωρίς όμως να προσφέρονται και αντίστοιχες υπηρεσίες;

Κύριοι το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024