Καμία επί της ουσίας απάντηση για το επίμαχο δάνειο και τη συνομιλία που είχε με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα η οποία οδήγησε σε εισαγγελική παρέμβαση από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έδωσε σόου στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης.

Στο γνώριμο ύφος και με μονόλογο αντί συνέντευξης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι η εισαγγελική παρέμβαση είναι καλοδεχούμενη γιατί «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Παραδέχθηκε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά επέμεινε ότι δεν τον ηχογράφησε.

Ωστόσο, έδωσε συνέχεια στον γιαλαντζί εκβιασμό προς τον κεντρικό τραπεζίτη λέγοντας: «Ουδέποτε απείλησα τον κ. Στουρνάρα. Θα φταίω εγώ τώρα αν του κάνω μήνυση, αν αποδειχθεί ότι δεν τον ηχογράφησα;»

Συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Στουρνάρας είναι υποχρεωμένος να κάνει τους ελέγχους που τού υπέδειξε στα δάνεια μέσων ενημέρωσης, κομμάτων και πολιτικών προσώπων, για να «αποδείξει εάν είναι ανεξάρτητος τραπεζίτης» ή «εάν συμμετέχει σε κάποιο σχέδιο».

Υποστήριξε, δε, ότι ο κεντρικός τραπεζίτης δεν χρειάζεται να πάρει εντολή, αρκεί να πάρει άδεια, από τον SSM για να κάνει τους ελέγχους αυτούς.

Σε ό,τι αφορά στο καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που πήρε από την Attica Bank ο κ. Πολάκης τόνισε το γεγονός ότι η ΤτΕ το χαρακτήρισε σύννομο, αλλά απέφυγε να απαντήσει στην ουσία της κριτικής που του ασκείται: νόμιμο ναι, ηθικό;

Επιπλέον, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα ποιος παίρνει από μια τράπεζα καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ στις μέρες μας και μάλιστα με τους όρους που το έλαβε ο κ. Πολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θεώρησε ότι είναι πλήρως καλυμμένος με το επιχείρημα: «Θα ποινικοποιήσουμε το εάν ένας πολιτικός μπορεί να πάρει δάνειο, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του, την περιουσία του;»

Σε άλλη αποστροφή του υποβάθμισε το γεγονός: «Είναι μέγα σκάνδαλο το δάνειο;», για να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της γνωστής λάσπης στους πολιτικούς αντιπάλους μέσω των «σκανδάλων» Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ και να εξαπολύσει επίθεση στα «συστημικά ΜΜΕ» που τον «έχουν κατακρεουργήσει» για το δάνειο που είχε ανάγκη να πάρει, την ίδια ώρα που εκείνα έχουν πάρει λεφτά από φαρμακευτικές, μεταξύ των οποίων και η Novartis…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο