Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Polestar 1 2020: Σε υψηλές ταχύτητες

Polestar 1 2020: Σε υψηλές ταχύτητες

Το plug-in υβριδικό μοντέλο που θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο της νέας Polestar, εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε δοκιμές εξέλιξης στη Σουηδία, όπου δοκιμάζει τις ικανότητες του σε απαιτητικές συνθήκες πριν το τελικό OK για την μαζική παραγωγή του στα τέλη του 2019.

Φωτογραφίες: Automedia

Το επιβλητικό coupe το οποίο ανέλαβε να συστήσει τη νέα Polestar, έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζεται δοκιμαστικά, με την προοπτική να παράγεται σε κανονικούς ρυθμούς από τα τέλη του 2019.

Μέχρι τότε, ένα από τα παραπάνω προπαραγωγής πρωτότυπα, εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό κατά τη διάρκεια δοκιμών υψηλής ταχύτητας που πραγματοποιούνται στην παγωμένη επιφάνεια μιας σουηδικής λίμνης.

Με δεδομένη την πορεία της εξέλιξης και το χρονοδιάγραμμα για το plug-in υβριδικό coupe, το καμουφλάζ στην προκειμένη περίπτωση κρύβει την τελική του μορφή η οποία, όπως όλα δείχνουν, μένει απολύτως πιστή στα πρωτότυπα που έχουν ήδη παρουσιαστεί.

Όπως και να έχει με τα συμπεράσματα για το status του συγκεκριμένου προπαραγωγής πρωτότυπου και τις υψηλής ταχύτητας περιπέτειές του στον πάγο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαντλητικές δοκιμές στις οποίες το υποβάλλει η Polestar οφείλονται σε μια σειρά από ιδιαιτερότητες που συνοδεύουν το σουηδικό μοντέλο.

Μια από αυτές είναι ότι πρόκειται για μια ανθρακονημάτινη κατασκευή καθώς το αμάξωμα του σουηδικού μοντέλου κατασκευάζεται εξολοκλήρου από αυτό το ακριβό και ελαφρύ υλικό.

Η δεύτερη ιδιαιτερότητα αφορά το κινητήριο σύνολο, καθώς το Polestar 1 είναι plug-in υβριδικό και επωφελείται από ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης και δύο ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία του εξασφαλίζουν συνδυαστική ισχύ 600 ίππων και 1.000 Nm ροπής.

Το σύνολο συμπληρώνεται από συστοιχίες ιόντων λιθίου 34 kWh, οι οποίες υπόσχονται αυτονομία 150 χλμ. μέγεθος που εξασφαλίζει στο Polestar 1 και τον τίτλο του plug-in υβριδικού μοντέλου με την μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

Η παραγωγή του θα φιλοξενηθεί από τα τέλη της χρονιάς σε νέο εργοστάσιο της Polestar στο Chengdu της Κίνας όπου η μητρική Geely έχει επενδύσει περίπου 751 εκατομμύρια ευρώ για την υποδοχή του Polestar 1 από τις γραμμές παραγωγής.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024