Με το Polestar 1, το εξεζητημένο plug-in υβριδικό coupe των Σουηδών να βρίσκεται στην τελική ευθεία, ο πολικός αστέρας δίνει στη δημοσιότητα μια ιδέα για το μοντέλο που θα αποτελέσει τη δεύτερη και αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση τους η οποία όπως όλα δείχνουν θα υιοθετήσει την μορφή ενός αισθητικά ενσυνείδητου και σαφώς πιο προσιτού, fastback.

Οι πρώτες επίσημες συστάσεις κάνουν λόγο για ισχύ 400 ίππων και αυτονομία που θα αγγίζει τα 500 χλμ. μετά από μια πλήρη φόρτιση χωρίς προς το παρόν η Polestar να διευκρινίζει κάτι για τον αριθμό ή την θέση των ηλεκτρικών μοτέρ.

Ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων που άπτονται της αυτοκινητιστικής του φύσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το Polestar 2 θα εγκαινιάσει το Google Android HMI, την εκδοχή του Google Assistant για αυτοκίνητα η οποία θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο μοντέλο των Σουηδών υποσχόμενη να δώσει μια νέα διάσταση στους ψηφιακούς βοηθούς.

Σε ό,τι αφορά την πρεμιέρα του, αν και η Polestar δεν έχει δώσει ακριβή ημερομηνία, όπως ενημερώνει η αποκάλυψη του υπ’ αριθμόν 2 μοντέλου της θα γίνει σύντομα με την προοπτική να μπει στην παραγωγή λίγο μετά την επίσημη έναρξη της εμπορικής πορείας του Polestar 1.

Aυτό σημαίνει ότι η παραγωγή του Polestar 2 θα ξεκινήσει εντός του 2019 και όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η σουηδική φίρμα χωρίς περιστροφές, το νέο της προϊόν θα είναι ευθέως ανταγωνιστικό του Tesla Model 3 και θα διατίθεται σε ανάλογη τιμή.