Μετά το επιβλητικό Polestar 1, οι Σουηδοί αρχίζουν να συμπληρώνουν το παζλ για το επόμενο αμιγώς ηλεκτροκίνητο, τετράθυρο και πιο προσιτό νέο μοντέλο που θα ενταχθεί από το 2019 στην γκάμα της αναγεννημένης Polestar.

H εμφάνιση του Polestar 1 στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood, εκτός του προφανούς, αποτέλεσε αφορμή και για την αποκάλυψη ορισμένων ακόμα στοιχείων που αφορούν τα επόμενα βήματα της αναγεννημένης ηλεκτρικής Polestar και για την ακρίβεια το επόμενο μοντέλο της.

Το Polestar 2 όπως θα ονομάζεται, θα πάρει την μορφή ενός τετράθυρου μοντέλου το οποίο θα έχει ως αφετηρία την ευέλικτη «μικρή» πλατφόρμα των Σουηδών CMA, με την προοπτική να αντιμετωπίσει το Tesla Model 3, εξ ου και όπως έχει ήδη αποκαλύψει ο επικεφαλής της Polestar, Thomas Ingenlath, θα ξεκινά κοντά στα 40.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις προδιαγραφές του, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία, σε αντίθεση με το plug-in υβριδικό μοντέλο επιδόσεων Polestar 1, το Polestar 2 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, προσφέροντας αυτονομία που θα ξεπερνά τα 560 χλμ.

Από πλευράς επιδόσεων, το Polestar 2 αναμένεται να αξιοποιήσει ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ, ένα για κάθε άξονα, υποσχόμενο συνδυαστική ισχύ 400 ίππων.

Μια άλλη πτυχή του Polestar 2 η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική, είναι ότι όπως αποκάλυψε ο Jonathan Goodman, στέλεχος της σουηδικής φίρμας είναι η σχεδίαση καθώς σε αντιδιαστολή με το Polestar 1 το οποίο βασίστηκε στο σχεδιαστικό ιδίωμα των Volvo, «με αφετηρία το Polestar 2 θα εισαχθεί ένας νέος σχεδιαστικός κώδικας ο οποίος θα αναλάβει να τονίσει περισσότερο τη διαφορετικότητα των μοντέλων Polestar. Ωστόσο αυτό θα συμβεί σταδιακά και με τα επόμενα μοντέλα».

Σε ό,τι αφορά το χρόνο άφιξης του Polestar 2, αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του το β΄εξάμηνο του 2019 με την προοπτική να περάσει στην παραγωγή από το 2020.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr