Εγώ δεν θεωρώ βρισιά το λούγκρα.

Και κανείς δεν θα έπρεπε.

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός και οι έμφυλοι ρόλοι δεν μπορούν να αποτελούν αρνητικό χαρακτηρισμό.

Σε τελική ανάλυση, γι’ αυτό έχουμε νόμους για την ταυτότητα φύλου και γι’ αυτό αντιμετωπίζουμε αρνητικά κάθε διάκριση με βάση το φύλο ή τη σεξουαλικότητα.

Αυτή την πρόοδο φαίνεται πως δεν την έχει αντιληφθεί ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Γιατί πώς αλλιώς να χαρακτηρίσω το γεγονός ότι για να επιτεθεί σε όσους κάνουν κριτική στον Πολάκη, υποστήριξε ότι «είναι λούγκρες» που θέλουν τον «ψηλό, τον κρητίκαρο».

Μόνο που ο Σταμάτης Κραουνάκης θα έπρεπε να ασχολείται με αυτά που κατέχει, δηλαδή τη μουσική, και ας αφήσει την πολιτική.

Γιατί στον Πολάκη μπορεί κανείς να κάνει κριτική και πρέπει να του κάνει κριτική.

Γιατί ο Πολάκης είναι αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε μια χώρα που έχουμε θανάτους επειδή δεν έχουμε αρκετές θέσεις στις ΜΕΘ και επειδή δεν έγινε έγκαιρα και όσο εντατικά έπρεπε το πρόγραμμα εμβολιασμού για τη γρίπη.

Γιατί οι πολίτες ανησυχούν άμα βλέπουν στο ίδιο νοσοκομείο να συμβαίνουν παρόμοια θανατηφόρα περιστατικά, σε καταστάσεις που θα έπρεπε να είναι ρουτίνας.

Γιατί οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι νοσηλευτές καταγγέλλουν τεράστιες ελλείψεις και απειλή κατάρρευσης του συστήματος.

Γιατί το σχέδιο με την πρωτοβάθμια περίθαλψη αργεί ακόμη να ξεδιπλωθεί πλήρως.

Γιατί δεν μπορεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να παραβιάζει πρώτος τις οδηγίες για το κάπνισμα σε δημόσιους κλειστούς χώρους.

Γιατί ο Παύλος Πολάκης είναι ο κατεξοχήν απολογητής της θεωρίας ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές με διώξεις ακόμη και χωρίς στοιχεία για να μπορέσει να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα, αδιαφορώντας για το ότι στο τέλος μπορεί να μην υπάρξει πραγματική κάθαρση.

Γιατί ο Παύλος Πολάκης καθυβρίζει τους δημοσιογράφους και τους αποκαλεί «τσόλια», ενώ ως υπουργός έχει υποχρέωση να απαντάει στα ερωτήματά τους.

Γιατί πιστεύει ότι αυτό που θέλει η κοινωνία είναι ζεϊμπεκιές και τζάμπα μαγκιές, όταν η ευθύνη του είναι να αναβαθμίσει το σύστημα υγείας.

Γι’ αυτό το λόγο και θα συνεχίσω να κάνω κριτική στον Πολάκη. Και εάν με πει και λούγκρα ο Κραουνάκης, κανένα πρόβλημα.

Υστερόγραφο: Προφανώς το «λούγκρα» είναι βρισιά. Προφανώς όμως όποιος τη χρησιμοποιεί αναπαράγει την ομοφοβία και την αντίληψη ότι η ομοφυλοφιλία είναι κατάπτυστη. Συνεπώς, ενώ κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν θα προσβληθεί αν τον πουν ομοφυλόφιλο, η ομοφοβία κι ο λόγος μίσους, «καλλιτεχνική αδεία» ή άνευ, μας αφορούν και μας προσβάλλουν όλους ανεξαιρέτως.