Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παίζει με τους θεσμούς ο Τσίπρας - Κυνική ομολογία ότι έδωσε εντολή για τα προνόμια Καμμένου

Παίζει με τους θεσμούς ο Τσίπρας – Κυνική ομολογία ότι έδωσε εντολή για τα προνόμια Καμμένου

Η σημερινή επιστολή του  πρωθυπουργού  προς τον πρόεδρο της Βουλής στο παρά πέντε της συζήτησης για αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής, γυρνάει «μπούμερανγκ» στον πρωθυπουργό καθώς φάνηκε περίτρανα - όπως ουσιαστικά παραδέχθηκε ο ίδιος με την επιστολή του προς τον κ. Βούτση - ότι είχε ζητήσει να γίνουν αλλαγές για να κρατήσει ο Πάνος Καμμένος τα προνόμιά του

Σε πλήρη ευτελισμό της πολιτικής ζωής και του κοινοβουλίου  – με την ντιρεκτίβα του πρωθυπουργού που είχε δώσει προς το Νίκο Βούτση για αλλαγή του κανονισμού της Βουλής και την οποία αναγκάστηκε να «μαζέψει» μετά την κατακραυγή –  εξελίχθηκε η κακοστημένη παράσταση που επιχείρησε να στήσει το Μαξίμου προκειμένου να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ και να διατηρήσει τα προνόμια του ο πρώην συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα.

Η σημερινή επιστολή του  πρωθυπουργού  προς τον πρόεδρο της Βουλής στο παρά πέντε της συζήτησης για αλλαγές στον κανονισμό της Βουλής, γυρνάει «μπούμερανγκ» στον πρωθυπουργό καθώς φάνηκε περίτρανα – όπως ουσιαστικά παραδέχθηκε ο ίδιος  – ότι είχε τον έλεγχο της διαδικασίας τροποποίησης του κανονισμού της Βουλής αφού έφτασε στο σημείο να απευθύνεται στον κ. Βούτση σαν να είναι μέλος του υπουργικού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να κάνει επίδειξη δύναμης στον Πάνο Καμμένο για τον οποίο… έσταζε μέλι μέχρι και πριν λίγες ημέρες, ζήτησε να μην υπάρξει καμία αλλαγή στον κανονισμό της Βουλής προκειμένου να μην υπάρξουν «σκιές» για όσα ακούγονται περί εκβιασμών προς το πρόσωπό του.

Μετά τα «μαγειρέματα» που προηγήθηκαν και την… συνταγή που φέρεται να είχε υποδείξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, η Αντιπολίτευση πέρασε στην αντεπίθεση.

«Πήρε μια εβδομάδα στον πρωθυπουργό να δει πώς θα αντιμετωπίσει τον εκβιασμό του Πάνου Καμμένου» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, καταγγέλοντας ταυτόχρονα τον τρόπο με τον οποίο απευθύνεται ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Βουλής.

«Ο πρωθυπουργός που στηρίζεται στις διαθέσεις της κ. Μεγαλοοικονόμου και του κ. Παπαχριστόπουλου, με περισσή αλαζονεία απευθύνεται στον πρόεδρο της Βουλής σαν να είναι υφιστάμενός του, ξεχνώντας ότι στη Δημοκρατία η Βουλή ελέγχει την κυβέρνηση και όχι η κυβέρνηση τη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας, με την όλη διαδικασία, κατάφερε να δείξει ότι η πλειοψηφία του, είναι πλειοψηφία ευκαιρίας και είναι έτοιμος να ενδώσει σε απαιτήσεις του άλλοτε αναντικατάστατου κυβερνητικού του εταίρου», τόνισε η κ. Σπυράκη.

Πολύ υψηλούς τόνους χρησιμοποίησε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος έκανε λόγο «θρασεία ομολογία Τσίπρα ότι είχε δώσει εντολή να ευτελιστεί η κοινοβουλευτική τάξη».

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην δημοκρατική ευαισθησία που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εμφανίσει την αναγκαστική υπαναχώρησή του μπροστά στη δημοκρατική κατακραυγή ως δήθεν ένδειξη «θεσμικής ευαισθησίας». Τόσο μεγάλης «θεσμικής ευαισθησίας» που του επιτρέπει να λέει δημόσια – ευτελίζοντας τον Πρόεδρο της Βουλής – ότι ελέγχει τη διαδικασία τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής που κινείται από τον Πρόεδρό της και διεξάγεται χωρίς συμμετοχή της κυβέρνησης».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως πίσω από την τελευταία κίνηση του πρωθυπουργού κρύβεται μία σκοτεινή πραγματικότητα. «Ο αλληλοεκβιασμός και η αλληλοεξάρτηση των μέχρι πρότινος αδελφοποιητών κυβερνητικών εταίρων». Επεσήμανε ακόμη πως φάνηκε ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε δώσει την εντολή να ευτελιστεί η κοινοβουλευτική τάξη και παράδοση με τη συγκυριακή τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο κ. Καμμένος και να περιορισθούν οι αντιδράσεις του και κυρίως οι απειλές του».

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024