Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
KIA XCeed 2019: Ενδίδοντας στην περιπέτεια

KIA XCeed 2019: Ενδίδοντας στην περιπέτεια

Η κορεατική φίρμα θα προσθέσει στην γκάμα του Ceed μια περιπετειώδους ύφους παραλλαγή της νέας γενιάς του μοντέλου, η οποία διαθέτοντας αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ανάλογη αισθητική και προδιαγραφές, θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το «κύμα αποδοχής» των compact SUV.

Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Η νέα γενιά του Ceed επιφυλάσσει πολύ περισσότερες εκπλήξεις και παραλλαγές σε σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη εκδοχή του μικρομεσαίου μοντέλου των Κορεατών, καθώς εκτός από την εκκεντρικά πρακτική έκδοση η οποία συστήθηκε ως Proceed, πρόκειται να αποκτήσει και μια πιο περιπετειώδη εκδοχή με την ονομασία το XCeed.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς από τις λήψεις του φωτογραφικού φακού, το νέο XCeed το οποίο διανύει τα τελευταία χιλιόμετρα εξέλιξης στο σκανδιναβικό βορρά, θα διεκδικήσει μια θέση στην ολοένα και πολυπληθέστερη κατηγορία των compact SUV, αξιοποιώντας την τεχνολογία της νέας γενιάς του μικρομεσαίου μοντέλου σε συνδυασμό με μια πιο περιπετειώδη σχεδίαση την οποία θα συνδυάσει με την «απαραίτητη» αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Επί του παρόντος ωστόσο και σε αντίθεση με την πλειονότητα των δυνάμει ανταγωνιστών του, το XCeed δείχνει, σχεδιαστικά, να επενδύει περισσότερο στην αστική πλευρά την οποία υπαγορεύουν οι διαστάσεις αλλά και οι ικανότητες του.

Αναλυτικότερα, μια προσεκτική παρατήρηση στις κατασκοπικές λήψεις και κυρίως στην περισσότερο δυναμική παρά αυθεντικά off-road σιλουέτα του, αποτυπώνει ότι ουσιαστικά πρόκειται για μια πιο περιπετειώδη ερμηνεία στις ήδη γνωστές γραμμές του πεντάθυρου Ceed.

Παράλληλα, με δεδομένη την τεχνολογική του συγγένεια με τα υπόλοιπα μέλη της γκάμας του κορεατικού μικρομεσαίου μοντέλου, το XCeed θα υιοθετήσει ένα ανάλογο μείγμα κινητήρων-κιβωτίων, χωρίς να συμπεριλαμβάνει σε καμία από τις επιλογές του τετρακίνηση.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, αυτό σημαίνει ότι -και- η γκάμα κινητήρων του XCeed θα ξεκινά από τον turbo κινητήρα 1,0 λίτρου με απόδοση 120 ίππων σε ό,τι αφορά τις επιλογές βενζίνης και από τον CRDi των 1,6 λίτρων ισχύος 115 ίππων όσον αφορά τις diesel. Οι δε ισχυρότερες εκδόσεις του θα προσφέρουν 136 ίππους (1.6 CRDi) ή 140 ίππους για όσους επιλέξουν βενζίνη (1.4 Τ-GDI) σε συνδυασμό προαιρετικά με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Ανάλογες με τα ήδη γνωστά μέλη της γκάμας του Ceed αναμένεται να είναι και η σχεδιαστική και τεχνολογική προσέγγιση στο εσωτερικό του XCeed χωρίς βέβαια να λείπουν οι λεπτομέρειες που φιλοδοξούν να τονίσουν τον χαρακτήρα της έκδοσης καθώς και ένα εξελιγμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης το οποίο φιλοδοξεί να ενισχύσει τις ικανότητες του μοντέλου, σε πιο απαιτητικές συνθήκες.

Όπως και να έχει, το δεδομένο είναι ότι όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν την πιο περιπετειώδη έκφραση της νέας γενιάς του Ceed, θα είναι διαθέσιμες πολύ σύντομα, μιας και το XCeed έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024