Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στη Βουλή η κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής κανονισμού- με θέμα αν θα αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής για να εξυπηρετηθεί ο Πάνος Καμμένος- ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος δηλώνει αντίθετος σε οποιαδήποτε αλλαγή «κάτω από τους εκβιασμούς του Καμμένου» χωρίς τη συναίνεση και των υπολοίπων κομμάτων.

Μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξεκάθαρος: «Αν κατανοούν και άλλες πολιτικές δυνάμεις την αναγκαιότητα αλλαγής του κανονισμού έχει καλώς, αλλιώς αν γίνεται κάτω από τους εκβιασμούς του Καμμένου το αποκλείω. Η συμφωνία και ο διάλογος με όλα τα κόμματα είναι πρόθεση για να αλλάξει ο κανονισμός. Αλλιώς να μείνει ως έχει, διότι οι μονομερείς ενέργειες θα εκληφθούν ως συναλλαγή».

Μάλιστα, ο κ. Παπαδόπουλος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο για την τακτική που ακολουθεί, λέγοντας ότι είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα από τον εκβιασμό των δανειστών τα προηγούμενα χρόνια, να έχει πέσει τώρα στον εκβιασμό του Καμμένου.

Μάλιστα ο Σ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε ειδικά στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, στον οποίο έχει εμπιστοσύνη καθώς «αποτελεί ένα πάρα πολύ σοβαρό στέλεχος και έχει μπει σε δύσκολη θέση με όλα αυτά που γίνονται. Απέδειξε ο κ. Βούτσης ότι είναι ένας πάρα πολύ άξιος πρόεδρος. Όμως ξαναλέω με μονομερείς κινήσεις δεν αλλάζει ο κανονισμός αν δεν έχει τη συναίνεση και άλλων κομμάτων».

«Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τους εκβιασμούς του Καμμένου»

«Το πολιτικό σύστημα έζησε τα προηγούμενα χρόνια τους εκβιασμούς των δανειστών, αλλά να πάμε τώρα στους εκβιασμούς Καμμένου είναι πολύ νοσηρό. Είναι κακό για την πολιτική ζωή αυτές οι απειλές γιατί αρρωσταίνουν το πολιτικό κλίμα. Η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί σε αυτό που είναι η σοβαρότητα της πολιτικής ζωής, ας πει ότι θέλει ο Καμμένος. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τις απειλές του Καμμένου. Προτιμώ σταράτες κουβέντες όλα όσα αφορούν έναν τρόπο που είναι νοσηρός να παραπέμπονται σε αποδείξεις. Εχεις κάτι να πεις; Αποδείξεις. Εισαγγελέα ή στη δημοσιότητα οι αποδείξεις».

Ο κ. Παπαδόπουλος έστρεψε τα πυρά του και κατά κυβερνητικών στελεχών, λέγοντας πως κάποιοι τώρα πέφτουν από τα σύννεφα.

«Εγώ περίμενα ότι θα εξελιχθεί έτσι το διαζύγιο και είχα προειδοποιήσει πολλά κυβερνητικά στελέχη. Θυμίζω και άλλα ζητήματα, όπως ότι θα έριχνε την κυβέρνηση αν του το έλεγε ο αρχιεπίσκοπος. Δεν την είχαν όλοι αυτή την αρνητική άποψη για τον Καμμένο, εγώ την είχα από τότε που είδα κάποιες ασύμβατες κίνησες. Μερικοί ξύπνησαν νωρίτερα, άλλοι πέφτουν τώρα από τα σύννεφα και τους φαίνεται περίεργο, όμως δεν θα έπρεπε να πέφτουν από τα σύννεφα».

«Λάθος ο Τσίπρας στον χαρακτηρισμό «κεντροδεξιός» για τον Καμμένο»

Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο ως πολιτικό που κινείται στο χώρο της ακραίας δεξιάς και ανέφερε εμμέσως ότι ήταν λάθος του Αλέξη Τσίπρα όταν ο ίδιος τον χαρακτήριζε κεντροδεξιό.

«Μη θέλετε να σας απαντήσω σε ένα ερώτημα το οποίο με βάζει σε δύσκολη θέση για τον χαρακτηρισμό του πρωθυπουργού. Αν θα δείτε τις συναντήσεις που κάνει ο κ. Καμμένος δεν πρόκειται για κινήσεις στο χώρο της κεντροδεξιάς. Κατά καιρούς έχει πει ότι προέρχεται από την καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Αντί λοιπόν να συμπεριφερθεί με ένα τρόπο που αποδεικνύει πως θέλει να κάνει πολιτική συνεργασιών με άλλες κινήσεις που υπάρχουν στο χώρο της κεντροδεξιάς, διαλέγει άλλους με μια ακραία ρητορεία»

Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως οι βουλευτές που έφυγαν από το κ. Καμμένο έφυγαν λόγω αυτής της στροφής του προς την άκρα δεξιά.

«Έτσι ερμηνεύω και τις αποχωρήσεις βουλευτών. Οι βουλευτές που φεύγουν δεν κινούνται σε αυτό το χώρο των συμμαχιών που κάνει, είναι πραγματικά κεντροδεξιοί κάποιοι απ’ αυτούς και κεντροαριστεροί όπως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Του έφυγαν οι βουλευτές γιατί άλλαξε δρόμο, μάλλον διάλεξε δρόμο ο κ. Καμμένος διάλεξε το δρόμο της σκληρής δεξιάς».

Γράψτε το σχόλιο σας