Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτικός εκτροχιασμός για χάρη του Καμμένου και της πλειοψηφίας της γκαζόζας

Πολιτικός εκτροχιασμός για χάρη του Καμμένου και της πλειοψηφίας της γκαζόζας

Οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Βούτση για τις αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής προκειμένου να διασωθούν τα προνόμια και η ΚΟ του Πάνου Καμμένου, αλλά και να επιβιώσει η πλειοψηφία της... γκαζόζας καταδεικνύουν τον απόλυτο πολιτικό κυνισμό αυτής της κυβέρνησης.

Οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Βούτση για τις αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής προκειμένου να διασωθούν τα προνόμια και η ΚΟ του Πάνου Καμμένου, αλλά και να επιβιώσει η πλειοψηφία της… γκαζόζας καταδεικνύουν τον απόλυτο πολιτικό κυνισμό αυτής της κυβέρνησης.

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε δακρυσμένος και με φωνή που έσπαγε από τη συγκίνηση ότι αυτός και η κυβέρνησή του είναι «κάθε λέξη από το Σύνταγμα». Πλέον, χωρίς κανένα ενδοιασμό, ο ίδιος αποφασίζει να κάνει κουρελόχαρτο έναν από τους θεμελιώδης νόμους της λειτουργίας του πολιτεύματος, τον οδηγό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Κι αυτό, για να «κλείσει το στόμα» του έτοιμου να απασφαλίσει Πάνου Καμμένου και να κρατήσει σε τεχνητό κώμα την κυβέρνησή του για μερικούς ακόμη μήνες, με μόνη ελπίδα ότι η παροχολογία μπορεί να κάνει το θαύμα στην κάλπη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την κάλυψη του πιο κομματικού προέδρου Βουλής που έχει ποτέ περάσει από το τρίτο ανώτερο πολιτειακό αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, πρόκειται να χαρίσει στον τέως συγκυβερνήτη του τα προνόμια που έχουν οι πρόεδροι (κανονικών) Κοινοβουλευτικών Ομάδων, αδιαφορώντας για το τι λέει ο Κανονισμός της Βουλής.

Δεν αποκλείεται, δε, ο πρωθυπουργός να επιστρέψει τη «χάρη» στον Πάνο Καμμένο, που του χάρισε τέσσερις βουλευτές για να στηρίξουν την κυβέρνηση κατά την ψήφο εμπιστοσύνης, κάνοντάς του «δώρο» μια Κοινοβουλευτική Ομάδα, δηλαδή ζητώντας να ερμηνευθεί με «εναλλακτικό» τρόπο όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για τη συγκρότηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ώστε να μην διαλυθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ αν (τελικά) παραιτηθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και η αλυσίδα των γεγονότων δεν ευνοήσουν τον τέως συγκυβερνήτη.

Κι όλα αυτά διότι ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει όμηρος του Πάνου Καμμένου, ο οποίος κάθε μέρα γίνεται και πιο απειλητικός μπροστά στο ενδεχόμενο να διαλυθεί η Κοινοβουλευτική του Ομάδα και ο ίδιος να χάσει τα προνόμιά του. Και δυστυχώς ο πρωθυπουργός δεν είναι όμηρος μόνο του Πάνου Καμμένου. Προειδοποιητικές βολές έχει εξαπολύσει και ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος πριν από λίγα 24ωρα έστειλε επί της ουσίας μήνυμα στο Μαξίμου να… περιορίσει τον τέως συγκυβερνήτη που του επιτίθεται. Το «τριγωνάκι» Καμμένου – Τσίπρα – Κοτζιά αποτελεί άσκηση επικίνδυνης ισορροπίας για τον πρωθυπουργό αυτήν τη στιγμή.

Την ίδια ώρα, διάφορα «πολιτικά ρετάλια» που απαρτίζουν την «κυβέρνηση – κουρελού» σηκώνουν μπαϊράκι, αφού η οριακή πλειοψηφία των 151 βουλευτών μπορεί ανά πάσα ώρα και από οποιονδήποτε να τιναχτεί στον αέρα. Νέα υποψήφια για τη λίστα εκείνων που πήραν ή τους υποσχέθηκαν πολιτικά ανταλλάγματα φαίνεται να είναι η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία το πρωί της Παρασκευής έσπασε το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ και πολύ θεαματικά προκάλεσε να την διαγράψουν.

Λίγο αργότερα, ο Νίκος Βούτσης παρακαλούσε τον Θανάση Παπαχριστόπουλο να μην παραιτηθεί ακόμα, καθώς η παραίτησή του αποτελεί ρίσκο τόσο για την επιβίωση της ΚΟ του Πάνου Καμμένου, όσο και για την έγκριση του Πρωτοκόλλου Εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ…

Προκειμένου, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας να μην αγωνιά για το εάν θα ξηλωθεί η κουρελού του, επειδή κάποιοι θα αφήσουν τις ψηφοφορίες και θα τρέχουν για… γκαζόζες, επιχειρεί να αλλάξει και αυτό το σημείο στον Κανονισμό της Βουλής. Το Μαξίμου, σε συνεργασία με τον Νίκο Βούτση, εξετάζει τον τρόπο που θα προσμετρηθούν οι ανεξάρτητοι -πλην πρόθυμοι- βουλευτές στην κυβερνητική πλειοψηφία, πώς δηλαδή θα αλλάξει ο τρόπος ψήφισης των νομοσχεδίων…

Πρόταση μομφής κατά Βούτση εξετάζει η ΝΔ

Αντίδραση σε αυτόν τον ευτελισμό της πολιτικής ζωής της χώρας εξετάζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο πρότασης μομφής κατά του Νίκου Βούτση στην περίπτωση που ο πρόεδρος της Βουλής προχωρήσει στην αναθεώρηση του Κανονισμού της Βουλής με σκοπό να εξυπηρετήσει την «παρακμιακή συναλλαγή» μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.

Αν και πηγές της ΝΔ υπογραμμίζουν ότι οι προτάσεις μομφής δεν προαναγγέλλονται, χαρακτηρίζουν «εύλογα τα δημοσιογραφικά σενάρια» σχετικά με το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης μομφής κατά του Νίκου Βούτση. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, «ο πρόεδρος της Βουλής υποβίβασε οικειοθελώς σήμερα τον εαυτό του σε ρόλο ικέτη του κ. Παπαχριστόπουλου, μήπως και διασώσει την κυβέρνηση Τσίπρα».

Νωρίτερα, από την Πάτρα όπου βρίσκεται ο Κυριακος Μητσοτάκης κάλεσε τον Νίκο Βούτση να μη συναινέσει σε αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ. «Ελπίζω ειλικρινά ότι ο πρόεδρος της Βουλής, θα συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και δεν θα συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στον απόηχο της προτροπής του κ. Βούτση στον κ. Παπαχριστόπουλο να μην υποβάλει την παραίτησή του και να μην παραδώσει τη βουλευτική του έδρα με το αιτιολογικό ότι πρέπει την ερχόμενη εβδομάδα, απερίσπαστη η ολομέλεια της Βουλής να ψηφίσει το πρωτόκολλο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Εάν ο πρόεδρος της Βουλής συναινέσει, προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα – Καμμένου. «Δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κύριο Παπαχριστόπουλο που τη μια μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμη» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής. Είναι ντροπή για τη χώρα και δεν της αξίζει τέτοια κατάντια».

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό: «Θέλω από εδώ να στείλω ένα μήνυμα στον κ. Τσίπρα. Ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για την χώρα. Όπως εξαιρετικά επικίνδυνη για τη λειτουργία των θεσμών, αλλά και βαθύτατα προσβλητική για τη χώρα είναι όλη αυτή η δυσώδης και παρακμιακή κατάσταση».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024