Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φορτούνης και Φωτιάδης

Φορτούνης και Φωτιάδης

Ο περί ου ο λόγος Φωτιάδης ωστόσο δεν είναι κανένας τυχαίος. Εχει δώσει τις εξετάσεις του και τις έχει περάσει με άριστα. Το έχει ξανακάνει

Φορτούνης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, Φωτιάδης στην Τούμπα. Οταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Οταν δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ, μπορεί ο Φωτιάδης. Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε ζόρικα απέναντι στον μισό ΠΑΣ Γιάννινα. Μέχρι το 37′ είχε μηδέν τελικές στην εστία του Βελλίδη. Οπότε αναλαμβάνει δράση ο διαιτητής του Συνδέσμου Καστοριάς. Δύο εύκολα πέναλτι, από ένα σε κάθε ημίχρονο. Ο περί ου ο λόγος Φωτιάδης ωστόσο δεν είναι κανένας τυχαίος. Εχει δώσει τις εξετάσεις του και τις έχει περάσει με άριστα. Το έχει ξανακάνει. Πέρυσι, στις 12 Ιανουαρίου σε παιχνίδι Τρίκαλα – ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Ανύπαρκτο πέναλτι για να γίνει το 2-1 από τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις. Διαιτητής για 8η σεζόν στη Φούτμπολ Λιγκ, ο Φωτιάδης έδωσε τα διαπιστευτήριά του στη νέα τάξη πραγμάτων. Λόγω καλής διαγωγής προήχθη πάραυτα στη Σούπερ Λίγκα. Και να που ξαναχρειάστηκε.

Μαρκάρισμα

Ακόμα κι ένα φαινομενικά εύκολο ματς (σαν κι αυτό χθες για τον ΠΑΟΚ) δεν θέλει και πολύ να στραβώσει. Ο Μάνος (όντας ένα παπούτσι οφσάιντ) ισοφαρίζει στο 52′. Ο ΠΑΟΚ πιέζει ασφυκτικά, αλλά δεν μπορεί. Οσο ζοριζόταν ο ΠΑΟΚ, άλλο τόσο ζοριζόταν ο Φωτιάδης. Στο 75′ το μαρκάρισμα του Λίλα στον Ακπομ, που περισσότερο δεν είναι, παρά είναι πέναλτι. Είναι από τις φάσεις που χαρακτηρίζουν τον διαιτητή σαν «άρχοντα του αγώνα». Ο,τι θέλει δίνει. Ο Φωτιάδης κοντοστάθηκε για λίγο, το σκέφτηκε και πήρε τη μεγάλη απόφαση. Πέναλτι. Εκτελεί ο Ακπομ, αλλά ο Βελλίδης αποκρούει και χαλάει τη σούπα. Ο ΠΑΟΚ αυξάνει την πίεσή του και τελικά είναι ο Σφιντέρσκι στο 87′ που κάνει το 2-1 και λυτρώνει όλο τον κόσμο στην Τούμπα. Ενα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ. Ενα πρωτάθλημα ωστόσο που, αγωνιστική με αγωνιστική, απαξιώνεται ακόμα περισσότερο.

Πέναλτι

Ενα πρωτάθλημα όπου περισσότερο παίζουν οι διαιτητές, παρά οι ποδοσφαιριστές. Ενα πρωτάθλημα όπου οι διαιτητές αποκλείουν την πιθανότητα της έκπληξης. Ενα πρωτάθλημα όπου τα έχουμε δει όλα. Να επιτρέπεται στον Βιεϊρίνια να παίζει βόλεϊ στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Να επιτρέπεται στον Μάνταλο να κάνει κοντρόλ με το χέρι και να σκοράρει. Να μην έχει κανένα πρόβλημα ο Φωτιάδης να δίνει χθες στην Τούμπα το δεύτερο πέναλτι. Κι όταν δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μετατρέψουν το ποδόσφαιρο σε βόλεϊ, θα κωλώσουν να σφυρίξουν κατά το δοκούν στις αμφισβητούμενες φάσεις; Ευθυγραμμισμένος στο μοτίβο της «εξυγίανσης», ο Φωτιάδης έδειχνε να έχει μεγαλύτερη αγωνία κι από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Κάπως έτσι διατηρήθηκε το +8 και η διάχυτη βεβαιότητα ότι αυτό το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ δεν χάνεται με τίποτα. Στον Ολυμπιακό και στον κόσμο του μένει η ικανοποίηση για το ποδόσφαιρο που παίζει.

Παιχνίδι

Με εκτεταμένο ροτέισον οι Ερυθρόλευκοι (επτά αλλαγές σε σχέση με το ματς της Τρίπολης) ήταν καταιγιστικοί απέναντι στη Λάρισα (4-0). Πρωταγωνιστής με χατ τρικ ο Κώστας Φορτούνης. Και το 1-0 τρεις βαθμούς δίνει. Το γκολ του Πόνσε ήταν αρκετό για την ΑΕΚ απέναντι στον Λεβαδειακό. Που συνέχισε το σερί και περιμένει την Κυριακή τον ΠΑΟΚ για να λύσουν τις διαφορές που έχουν ανοίξει από πέρυσι. Τέλος ο κατήφορος για τον Παναθηναϊκό στο Αγρίνιο. Το γκολ από τον Μπουζούκη σ’ ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, όσο και οι δύο ομάδες έπαιζαν με έντεκα. Μετά την αποβολή του Κάτσε στο 59′ οι Πράσινοι γύρισαν πίσω και κράτησαν το σκορ. Η Λαμία με το 2-1 επί του Απόλλωνα συνέχισε το δικό της εντυπωσιακό σερί. Νίκη – χρυσάφι για τον Πανιώνιο των πολλών προβλημάτων, το 1-0 επί του Αστέρα που δεν μπορεί να στρίψει. Αν τελικά πέσουν τρεις κι ο 13ος παίξει μπαράζ, ο πήχης για τη σωτηρία θα ανέβει ψηλά.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν δεν είχαν την υψηλή εποπτεία FIFA και UEFA, πόσο χειρότερη θα μπορούσε να είναι η διαιτησία;

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024