Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέταγε «φωτιές» ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη

Πέταγε «φωτιές» ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη

Οι ερυθρόλευκοι πήραν μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα με 2-0, έχοντας ηγέτες και σκόρερ τον Κώστα Φορτούνη και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του, συνεχίζει την πορεία του με νίκες και παράλληλα συνεχίζει να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Το απέδειξε και στην Τρίπολη, σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος πετυχαίνοντας μια πολύ σημαντική νίκη με 2-0 επί του Αστέρα. Και ήταν μια νίκη δομημένη στις ποδοσφαιρικές αρχές που έχουν παρουσιάσει από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν οι πειραιώτες. Ήταν μια νίκη βασισμένη σε επιθετικό ποδόσφαιρο, σε δημιουργία φάσεεων και σε γρήγορο τέμπο. Μια εμφάνιση γεμάτη ένταση από τους παίκτες του Ολυμπιακού και φυσικά ήταν μια νίκη που είχε την «σφραγίδα» του Κώστα Φορτούνη και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

Οι δύο Έλληνες άσοι του Ολυμπιακού ηγήθηκαν της προσπάθειας των πειραιωτών για νίκη απέναντι στον Αστέρα και το έκαναν με τρόπο εντυπωσιακό. Όπως αυτοί ξέρουν και μπορούν βάσει δυνατοτήτων αλλά και ταλέντου. Και τι δεν έκαναν λοιπόν ο Φορτούνης και ο Λάζαρος στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Για να είμαστε ακριβείς τα έκαναν όλα οδηγώντας την ομάδα του λιμανιού σε μια τεράστια νίκη.

Ο Φορτούνης πέτυχε γκολ και είχε ασίστ. Ο Λάζαρος το ίδιο. Και γκολ και ασίστ. Και με τις εμπνεύσεις των δύο κορυφαίων του παικτών ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μια πολύ μεγάλη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, σ’ ένα παιχνίδι που οι πειραιώτες κυριάρχησαν από το ξεκίνημα του ματς. Με τον Γκιγιέρμε και τον Καμαρά στην μεσαία γραμμή να δίνουν το τέμπο, ο Ολυμπιακός έδειξε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πως ήταν αποφασισμένος για να πάρει τη νίκη.

Οι ερυθρόλευκοι επέβαλαν τον ρυθμό τους, βρήκαν καλές εναλλαγές και το κυριότερο προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Αστέρα, έχοντας κίνηση τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα. Οι πειραιώυτες πίεσαν, έφτιαξαν φάσεις και έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση τους γηπεδούχους. Ήταν εμφανές στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα πως οι παίκτες του Αστέρα αδυνατούσαν ν’ ακολουθήσουν τους ερυθρόλευκους.

Κι όμως ο Ολυμπιακός λίγο έλλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ στην πρώτη επίθεση των παικτών του Αστέρα στο ματς, καθώς ο Βαλιέντε είχε δοκάρι στο 24′, σε μια φάση που η αμυντική λειτουργία των ερυθρόλευκων δεν ήταν σωστή.

Πάσα Λάζαρου γκολ Φορτούνη

Όπως προαναφέραμε ο Φορτούνης και ο Λάζαρος ήταν οι κορυφαίοι παίκτες του Ολυμπιακού στο παιχνίδι και από εξαιρετική συνεργασίας τους πήρε το προβάδισμα η ομάδα του Πειραιά στο 28′. Ο Λάζαρος έκανε την τέλεια πάσα στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα και ο Φορτούνης με ωραίο κοντρόλ και πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Πειραιά.

Εναλλαγή ρόλων στο 2-0

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλά και το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης και έφτασε στην επίτευξη και δεύτερου γκολ, με τους δύο Έλληνες άσους να είναι και πάλι πρωταγωνιστές. Αυτή την φορά όμως οι ρόλοι άλλαξαν. Ο Φορτούνης ήταν αυτός που εκτέλεσε με πανέξυπνο τρόπο φάουλ για τους πειραιώτες και ο Λάζαρος που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Αστέρα έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό στο 50′.

Πολλές ευκαιρίες και για άλλα γκολ

Ο Ολυμπιακός είχε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ, με τον Ποντένσε να δημιουργεί αλλά και να χάνει πολλές καλές φάσεις. Η ουσία για την ομάδα του Πειραιά είναι ότι κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη σε δύσκολη έδρα, παίζοντας ξανά πολύ καλό ποδόσφαιρο. Και είναι επίσης πολύ σημαντικό για τους πειραιώτες πως δείχνουν ότι έχουν εξαιρετικό ρυθμό και πολλές δυνάμεις κι αυτά είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για την συνέχεια των ερυθρόλευκων σε τρεις διοργανώσεις.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Άνχελ, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος (76′ Ρόλε), Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Φερνάντεζ (77′ Βλάχος), Τσιλιανίδης, Κώτσιρας, Δουβίκας (56′ Μανιάς).
Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς (78′ λ.τρ. Μεριά), Κούτρης, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (84′ Νάτχο), Ποντένσε, Χασάν (63′ Γκερέρο).

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024