Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με νέο shutdown απειλεί ο Τραμπ αν δεν εγκριθούν τα κονδύλια για το τείχος

Με νέο shutdown απειλεί ο Τραμπ αν δεν εγκριθούν τα κονδύλια για το τείχος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απείλησε ότι η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέο shutdown στις 15 Φεβρουαρίου, όταν θα σταματήσει η προσωρινή χρηματοδότηση του κράτους

Λίγη ώρα αφότου ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε προσωρινή συμφωνία ώστε να επαναλειτουργήσουν οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε ότι η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με νέο shutdown στις 15 Φεβρουαρίου, όταν θα σταματήσει η προσωρινή χρηματοδότηση του κράτους.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να χτίσουμε ένα ισχυρό τείχος ή έναν ατσάλινο φράχτη. Αν δεν καταλήξουμε σε συμφωνία με το Κογκρέσο, είτε θα κλείσει και πάλι η κυβέρνηση στις 15 Φεβρουαρίου, είτε θα χρησιμοποιήσω τις εξουσίες μου για να αντιμετωπίσω αυτήν την επείγουσα κατάσταση» είπε.

Ο αμερικανός πρόεδρος απείλησε, επίσης, ότι αν δεν χορηγηθούν οι πόροι που ζητάει οι αρχές ενδέχεται να αναγκαστούν να απελευθερώσουν «στις κοινότητες τους μετανάστες που είναι υπό κράτηση.

Επιπλέον, ο Τραμπ επέμενε μέχρι τώρα να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό ένα ποσό ύψους 5,7 δισ. δολαρίων για την ανέγερση του τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, όμως οι Δημοκρατικοί αρνούνταν να εγκρίνουν ένα τέτοιο κονδύλι.

Ο πρόεδρος άφησε όμως να εννοηθεί ότι αν το Κογκρέσο δεν συμφωνήσει μετά τις τρεις εβδομάδες να χρηματοδοτήσει το τείχος, τότε το shutdown θα επαναληφθεί.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το κείμενο θα ψηφιστεί και από τα δύο Σώματα και θα επικυρωθεί από τον Τραμπ αμέσως μετά, ώστε να λήξει η πιο μακροχρόνια παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους στην ιστορία της χώρας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024