Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία Τραμπ - Κογκρέσου για προσωρινή άρση του shutdown

Συμφωνία Τραμπ – Κογκρέσου για προσωρινή άρση του shutdown

Η συμφωνία θα θέσει τέρμα στη μερική παύση της λειτουργίας της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο το Κογκρέσο να εγκρίνει τα κονδύλια για το τείχος

Σε «προσωρινή» συμφωνία κατέληξαν Τραμπ και Κογκρέσο ώστε να μπει ένα τέλος στο «λουκέτο» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η συμφωνία θα θέσει τέρμα στη μερική παύση της λειτουργίας της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο το Κογκρέσο να εγκρίνει τα κονδύλια για το τείχος.

Την ανακοίνωση του τερματισμού του λουκέτου έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα υπογράψει τον νόμο με τον οποίο θα τερματιστεί η μερική παράλυση (shutdown) των υπηρεσιών για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Για τον σκοπό αυτό, θα ζητήσει από τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία να εισάγει αμέσως την πρόταση προς ψήφιση.

«Με μεγάλη υπερηφάνεια σας ανακοινώνω σήμερα ότι καταλήξαμε σε συμφωνία για να τερματίσουμε το shutdown και να ξανανοίξουμε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση» τόνισε.

Όπως πρόσθεσε, μια δικομματική επιτροπή θα αρχίσει αμέσως να επανεξετάζει τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των συνόρων, ευελπιστώντας παράλληλα ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί μια «μεγάλη, ασφαλής συμφωνία» με τη συνεργασία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

Οι ΗΠΑ «δεν χρειάζονται» ένα τσιμεντένιο τείχος μήκους 2.000 μιλίων από τη μια ακτή στην άλλη, πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Παράλληλα, σημείωσε πως σύντομα θα πληρωθούν οι υπάλληλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, των οποίων οι πληρωμές είχαν «παγώσει».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024