Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΟΛΘ: Αποχή από υπερωρίες και εργασία Σαββατοκύριακου ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι

ΟΛΘ: Αποχή από υπερωρίες και εργασία Σαββατοκύριακου ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι

Καταγγέλουν ότι η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ ΑΕ) «δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε παράταση της ισχύος της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας» και «θέτει υπό κίνδυνο τη συλλογική διαπραγμάτευση»

Αποχή από την υπερωριακή εργασία και την εργασία του Σαββατοκύριακου ξεκίνησαν από τις 3:00 μετά το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θεωρώντας ότι η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ ΑΕ) «δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε παράταση της ισχύος της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας» και «θέτει υπό κίνδυνο τη συλλογική διαπραγμάτευση».

Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και των συλλόγων και σωματείων υπαλλήλων ΟΛΘ, κλιμάκια των εργαζομένων θα συνεδριάσουν το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να αποφασίσουν «τη συνέχεια και κλιμάκωση» των κινητοποιήσεών τους, καθώς και κάθε άλλη κίνηση στην οποία θα προβούν, «προκειμένου να προστατέψουν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κανονισμού προσωπικού», οι οποίες είναι για αυτούς «τα θεμέλια των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων».

«Τους διαμηνύουμε ότι σε κάθε περίπτωση Συλλογικές Συμβάσεις θα υπάρχουν» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, όπου τονίζεται ακόμη ότι «οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ σήμερα μετατρέπουν την αγωνία τους για τη δουλειά τους σε αγώνα».

«Και ξέρουμε καλά να το κάνουμε. Χωρίς συλλογικές συμβάσεις και θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν λειτουργεί».

Οι εργαζόμενοι είχαν στείλει το πρωί επιστολή στη διοίκηση του ΟΛΘ, στην οποία ανέφεραν ότι αν δεν υπάρξει απάντηση για το θέμα της παράτασης ισχύος της συλλογικής σύμβασης μέχρι τις 2:00 μετά το μεσημέρι σήμερα, θα προχωρούσαν σε κινητοποιήσεις.

«Η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ όμως, δεν απάντησε στην επιστολή που στείλαμε το πρωί» υπογραμμίζεται.

Στο μεταξύ, κύκλοι του λιμένος επισήμαναν, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η διοίκηση της ΟΛΘ ενημερώθηκε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος από την ΟΜΥΛΕ ότι οι εργαζόμενοι της ΟΛΘ ΑΕ θα απέχουν από υπερωριακή εργασία και την εργασία Σαββάτου και Κυριακής.

Οι ίδιοι κύκλοι υποστήριξαν ότι η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ απάντησε σήμερα εντός του χρονικού περιθωρίου που είχε ζητηθεί από την ίδια την ΟΜΥΛΕ, σε αίτημά της, για να τεθεί σε συζήτηση σε επερχόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΘ ΑΕ, θέμα σχετικό με την παράταση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του υπαλληλικού προσωπικού της εταιρείας.

«Παρά την έγκαιρη γνωστοποίηση των προθέσεων της ΟΛΘ ΑΕ για εξέταση του αιτήματος στην προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, οι εκπρόσωποι της ΟΜΥΛΕ ενέμειναν στις κινητοποιήσεις» ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024