Κλείνει την πρεσβεία και τα προξενεία της Βενεζουέλας στις ΗΠΑ ο Μαδούρο
«Η κυβέρνηση της οποίας προΐσταμαι θα συνεχίσει να κυβερνά» είπε, προσθέτοντας ότι «είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες»
Την απόφασή του να κλείσει την πρεσβεία και όλα τα προξενεία της στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε ο Νικολάς Μαδούρο, μία ημέρα αφότου διέκοψε όλες τις διπλωματικές σχέσεις του Καράκας με την Ουάσινγκτον, σε απάντηση για την αναγνώριση, εκ μέρους της αμερικανικής κυβέρνησης, του ηγέτη της αντιπολίτευσης ως μεταβατικού προέδρου.
Στην ομιλία του, ο Μαδούρο είπε ότι συμφωνεί με την έκκληση που απηύθυναν το Μεξικό και η Ουρουγουάη για έναρξη διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος από την πολιτική κρίση.
Τόνισε εξάλλου ότι σκοπεύει να παραμείνει στην εξουσία γιατί δεν υπάρχουν «συνταγματικοί λόγοι» για την απομάκρυνσή του.
«Η κυβέρνηση της οποίας προΐσταμαι θα συνεχίσει να κυβερνά» είπε, προσθέτοντας ότι «είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες».
Λίγο νωρίτερα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, κάλεσε τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να υιοθετήσουν την απόφαση των ΗΠΑ και να αναγνωρίσουν τον Χουάν Γκουαϊδό πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Μιλώντας στην έδρα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών στην Ουάσιγκτον, ο Μάικ Πομπέο είπε ότι η διεθνής κοινότητα βλέπει την Βενεζουέλα να υποφέρει για μεγάλο διάστημα και ήρθε η στιγμή να αποκατασταθεί η δημοκρατία.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να μιλήσει για την κατάσταση στην Βενεζουέλα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Νοτίου Αφρικής στον ΟΗΕ, Τζέρι Ματίλα.
- ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: Επανέλαβε τα ίδια ψεύδη – Όλα θα λυθούν εκεί που πρέπει, στη δικαιοσύνη
- Survivor: Στη Δικαιοσύνη ο καπετάνιος που χτύπησε τον Σταύρο Φλώρο – Η φωτογραφία του από το νοσοκομείο
- Περιστέρι: Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες για τα 6 παιδιά – «Λειτουργούσαν σαν στρατιωτάκια»
- Ημέρα πένθους στο Κίεβο: Ο Ζελένσκι καταδικάζει τη Ρωσία για την επίθεση σε πολυκατοικία που σκότωσε 24 άτομα
- The Expla-in Project | ΝΔ: Συνέδριο με φόντο την κούρσα διαδοχής
- «Οι Αθώοι»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Επιδημία Έμπολα ξέσπασε στο Κονγκό – Ανησυχία για εξάπλωση σε άλλες χώρες
- «Φως στο Τούνελ»: Τι θα δούμε στην αποψινή εκπομπή στο MEGA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442