Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πομπέο: Παράνομη και αντιδημοκρατική η κυβέρνηση Μαδούρο

Πομπέο: Παράνομη και αντιδημοκρατική η κυβέρνηση Μαδούρο

Να υιοθετήσουν την απόφαση των ΗΠΑ και να αναγνωρίσουν τον Χουάν Γκουαϊδό πρόεδρο της Βενεζουέλας κάλεσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, τις χώρες της Λατινικής Αμερικής

Να υιοθετήσουν την απόφαση των ΗΠΑ και να αναγνωρίσουν τον Χουάν Γκουαϊδό πρόεδρο της Βενεζουέλας κάλεσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος ηγείται της αντιπολίτευσης, αυτοανακηρύχτηκε χτες υπηρεσιακός πρόεδρος της Βενεζουέλας χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο «παράνομη» και «εντελώς αντιδημοκρατική».

Μιλώντας στην έδρα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών στην Ουάσιγκτον, ο Μάικ Πομπέο είπε ότι η διεθνής κοινότητα βλέπει την Βενεζουέλα να υποφέρει για μεγάλο διάστημα και ήρθε η στιγμή να αποκατασταθεί η δημοκρατία.

Ενώ όμως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βραζιλία και η Κολομβία έχουν αναγνωρίσει ως υπηρεσιακό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Γκουαϊδό, χώρες όπως το Μεξικό έχουν δηλώσει ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Μαδούρο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ζήτησε να μιλήσει για την κατάσταση στην Βενεζουέλα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Νοτίου Αφρικής στον ΟΗΕ Τζέρι Ματίλα.

«Βρισκόμαστε σε διαβουλεύσεις, υπάρχει πρόταση, να γίνει η συνάντηση το Σάββατο το πρωί, επειδή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μπορεί να φθάσει στην έδρα του ΟΗΕ το Σάββατο στις εννέα το πρωί, για να μιλήσει για την Βενεζουέλα» δήλωσε ο Ματίλα και προσέθεσε ότι «για να απαντήσουμε στο ερώτημα, συνιστά ή όχι η κατάσταση στην Βενεζουέλα απειλή για την διεθνή ειρήνη και την ασφάλεια, πρέπει να ακούσουμε τι θα πει ο Μάικλ Πομπέο».

Η Ουάσινγκτον ζητά τρόπους να «αποσυνδέσει» την κυβέρνηση Μαδούρο

Ο Λευκός Οίκος επικεντρώνεται στο να βρει τρόπους πώς θα αποσυνδέσει το «παράνομο» καθεστώς το προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο από τις πηγές εσόδων του, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον.

«Σκεπτόμαστε σε συμφωνία με την αναγνώριση μας του Χουάν Γκουαϊδό ως τον συνταγματικό μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, ότι αυτά τα έσοδα πρέπει να πηγαίνουν προς την νόμιμη κυβέρνηση. Είναι πολύ σύνθετο», είπε ο Μπόλτον σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024