Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια 20 εκατ. δολαρίων στη Βενεζουέλα από τις ΗΠΑ

Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια 20 εκατ. δολαρίων στη Βενεζουέλα από τις ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τις ενέργειες του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, που προσβλέπουν στην αποκατάσταση της δημοκρατίας και την επικράτηση του νόμου στην χώρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τις ενέργειες του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, που προσβλέπουν στην αποκατάσταση της δημοκρατίας και την επικράτηση του νόμου στην χώρα, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο κατά την διάρκεια ομιλίας του στην έκτακτη σύνοδο του μόνιμου συμβουλίου του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών στην Ουάσιγκτον.

Εκτός των άλλων οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στην Βενεζουέλα που θα υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια δολάρια. «Το ποσό αυτό θα διατεθεί –είπε ο Πομπέο– για να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν την οξύτατη έλλειψη ειδών διατροφής και φαρμάκων».

Ο Πομπέο είπε ότι νωρίτερα το σχετικό αίτημα προς την Ουάσιγκτον για την παροχή βοήθειας είχε υποβάλλει η Εθνοσυνέλευση της χώρας. «Με το δικαίωμα του φίλου του λαού της Βενεζουέλας είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο, ιδιαίτερα να αρχίσουμε την διαδικασία ανασυγκρότησης της χώρας και της οικονομίας μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η εγκληματικά ανεπαρκής και παράνομη κυβέρνηση του Μαδούρο».

Σύμφωνα με τον Μάικ Πομπέο η αμερικανική «υποστήριξη των δημοκρατικών ελπίδων και οραμάτων της Βενεζουέλας βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα αυταρχικά καθεστώτα σε όλο τον κόσμο, τα οποία συμπαρατάχθηκαν για να υποστηρίξουν τον πρώην πρόεδρο Μαδούρο».

Ο Πομπέο προειδοποίησε τον Νίκολας Μαδούρο και τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να μην προσφύγουν στην βία για να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης και κάλεσε «τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας να εγγυηθούν την ασφάλεια του προσωρινού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών προσέθεσε ότι οι ΗΠΑ θα θεωρήσουν μη ισχύουσες όλες τις αποφάσεις και ενέργειες της κυβέρνησης Μαδούρο.

«Το καθεστώς του πρώην προέδρου Νίκολας Μαδούρο είναι παράνομο. Το καθεστώς του συνιστά ηθική χρεοκοπία, είναι από οικονομική άποψη ανεπαρκές, είναι διεφθαρμένο πλήρως, μη δημοκρατικό μέχρι το κόκαλο. Επαναλαμβάνω : το καθεστώς του πρώην προέδρου Νίκολας Μαδούρο είναι παράνομο».

Η συνεδρίαση του συμβουλίου του Οργανισμού των Αμερικανικών Κρατών διακόπηκε από την παρέμβαση μια ακτιβίστριας του κινήματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Code Pink η οποία άρχισε να φωνάζει στην αίθουσα διάφορα συνθήματα ενώ ξεδίπλωσε ένα πανό που έγραφε « ΟΑΚ, μην υποστηρίξεις το πραξικόπημα στην Βενεζουέλα!».

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024