Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ετοιμάζουν διώξεις – βόμβα για τη Novartis για να ξεχαστεί το «Μακεδονικό»

Ετοιμάζουν διώξεις – βόμβα για τη Novartis για να ξεχαστεί το «Μακεδονικό»

Η κυβέρνηση θέλει να ξεχαστεί η θύελλα με τη Συμφωνία και θα ρίξει νέα «θηράματα» στην πολιτική αρένα

Σε βρόμικο παιχνίδι σπίλωσης πολιτικών και άλλων προσώπων προχωρά η κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση της Novartis. Με το «Μακεδονικό» να καταστρέφει την κυβέρνηση η οποία καταρρέει δημοσκοπικά, έστω κι αν βρει σήμερα την πλειοψηφία να περάσει τη συμφωνία από τη Βουλή, το Μαξίμου βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο των ποινικών διώξεων.

Παρά το γεγονός ότι στο χώρο της Δικαιοσύνης επικρατεί χάος και ειδικά στην Εισαγγελία Διαφθοράς που ερευνά την υπόθεση της Novartis καταγράφονται συγκρούσεις και αλληλοκατηγορίες, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη.

Ο Αλέξης Τσίπρας και όσοι από την κυβέρνηση ελέγχουν τη Δικαιοσύνη, έχουν δώσει εντολή να ανοίξει εδώ και τώρα κύκλων ποινικών διώξεων για τη Novartis, με μοναδικά στοιχεία τις καταθέσεις των κουκουλοφόρων μαρτύρων οι οποίοι ήδη είναι γνωστοί σε όλο το Πανελλήνιο. Ο Νίκος Μανιαδάκης άλλωστε έχει παραδεχθεί ότι τον πίεζαν να καταθέσει εναντίον των κ. Σαμαρά, Στουρνάρα και Γεωργιάδη.

Αμέσως μόλις κλείσει η υπόθεση των Σκοπίων κι ενώ θα είναι ακόμη «ζεστή» υπόθεση και θα προκαλεί αντιδράσεις και οργή στους πολίτες στα τηλεπαράθυρα θα πέσουν οι ποινικές διώξεις και η κλήτευση για κατάθεση συγκεκριμένων προσώπων ως υπόπτων. Ο στόχος προφανής: Η μπάλα του Μακεδονικού πάει στην εξέδρα, ξεχνιέται το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, οι «λαθροχειρίες», η εξαγορά συνειδήσεων βουλευτών για να ψηφίσουν, η κυβέρνηση – κουρελού για τα μάτια του Ζάεφ. Και πρέπει να αντικατασταθεί από ένα «σκάνδαλο» που θα κάνει τους πολίτες να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον τους.

Ετσι, το Μαξίμου θα ρίξει σύντομα θηράματα στην αρένα της Novartis μέσω της άσκησης ποινικών διώξεων. Οι φήμες λένε ότι οι εισαγγελείς θα ασκήσουν διώξεις και θα καλέσουν πολιτικά πρόσωπα ως ύποπτους. Μην ξεχνάμε ότι μεταξύ όσων εμπλέκουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι στελέχη της ΝΔ όπως ο Αντ. Σαμαράς και ο Α. Γεωργιάδης, ο Γ. Στουρνάρας, ο Π. Πικραμμένος, ο Α. Λοβέρδος, ο Ευ. Βενιζέλος κ.λπ.

Η κυβέρνηση με ένα σμπάρο θα ρίξει δύο τρυγόνια. Και θα βγάλει στη σέντρα πολιτικούς της αντιπάλους και θα ρίξει «κουκούλα» στη θυελλώδη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακόμη και χωρίς στοιχεία. Αλλωστε, όπως έχει πει και ο «Ρασπούτιν» στην πρώην εισαγγελέα διαφθοράς, Ε. Ράικου, «άσκησε δίωξη κι αν είναι αθώοι ας τρέχουν να βρουν το δίκιο τους».
Σε πανικό

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Η απώλεια πολιτικού κεφαλαίου είναι τεράστια με τη συμφωνία των Πρεσπών και γι’ αυτό ετοιμάζεται να ρίξει το τελευταίο της χαρτί.

Με ανασχηματισμό τις επόμενες ημέρες, με επισκέψεις Τσίπρα στην Τουρκία, με βροχή νομοθετημάτων θετικής κατεύθυνσης, με έξοδο στις αγορές με 3ετή ομόλογα και με τη Novartis. Εκτιμά ότι έτσι μπορεί να ξεχαστεί το Μακεδονικό και να κλείσει η ψαλίδα με τη ΝΔ. Αν προς τις αρχές Απριλίου δει ότι κλείσει η διαφορά τότε θα προκηρύξει εκλογές το Μάιο.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται θερμό στο χώρο της Δικαιοσύνης καθώς υπάρχουν πολλές συγκρούσεις, ειδικά στην εισαγγελία Διαφθοράς. Δικαστές εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για την πορεία της έρευνας και για τα ελλιπή στοιχεία που υπάρχουν για τα πρόσωπα που έχουν στοχοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο εποπτεύων της εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, παραιτήθηκε με αιχμές ως προς τους χειρισμούς που έχουν ακολουθηθεί.

Ο κ. Αγγελής στην αναφορά του, σύμφωνα με πληροφορίες, διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ταξίδι  που έγινε πρόσφατα στη Βιέννη, εμφανίζοντάς τον ότι δήθεν αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από τους αμερικανούς που διενεργούν ανάλογη έρευνα.

Ο κ. Αγγελής μάλιστα, όπως έλεγαν πηγές από το χώρο της Δικαιοσύνης, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση πως «εγώ δεν θα πάω φυλακή».

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024