Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το στοίχημα του ΠΑΟ

Το στοίχημα του ΠΑΟ

Οι μπουκ έχουν τον ΠΑΟΚ για κατάκτηση στο 3, τον Ολυμπιακό στο 3,25, την ΑΕΚ στο 4, τον Ατρόμητο στο 7,5 και τον Παναθηναϊκό στο 15. Το να περάσει τη Λαμία είναι μπορείς να πεις εφικτό

Και ξαφνικά, το ματς αύριο με τη Λαμία έγινε για τον Παναθηναϊκό τελικός. Πριν προχωρήσουμε όμως ν’ αφήσουμε για λίγο το ποδόσφαιρο και να μεταφερθούμε στον ιππόδρομο. Κάντερ, στην ιπποδρομιακή ορολογία, είναι όταν το άλογο κερδίζει με εύκολο τρόπο. Χωρίς να πιεστεί από τον αναβάτη. Οπως λέγεται χαρακτηριστικά, «κεφάλι και τέρμα». Αυτό που κάνει στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Πήρε μία διαφορά και την κρατάει.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά. Με πέντε σερί νίκες. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα μπορεί να κερδίζει κάντερ. Χωρίς να ζοριστεί. Δεν έχει τις προϋποθέσεις για να το κάνει. Δεν έχει την ποιότητα. Τις εναλλακτικές λύσεις. Ο ενθουσιασμός δεν κρατάει επ’ άπειρον. Η συνεχής υπερπροσπάθεια φέρνει σωματική και πνευματική κούραση. Μία, δύο, τρεις, η κοιλιά ήταν αναπόφευκτη. Και άργησε μπορείς να πεις. Σε σχέση με το μπλακάουτ της ΑΕΚ τον Νοέμβριο.

Υποσχέσεις

Δεν ήταν δυνατόν, αυτή η συγκεκριμένη ομάδα να κερδίζει συνέχεια. Είναι γεγονός ότι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ανέβασαν τον πήχη ψηλά. Εδωσαν, με τις εμφανίσεις τους, υποσχέσεις. Για τον οπαδό, οι δύο κολλητές ήττες από τη Λαμία χτυπάνε άσχημα. Κι είναι ζόρικο να είσαι Παναθηναϊκός και να παίζεις τη μισή χρονιά κόντρα στη Λαμία. That’s life. Να μην ξεχνάμε ωστόσο ότι αυτό που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός, οι βαθμοί που έχει κερδίσει συνιστούν υπέρβαση. Ξεκινώντας τη σεζόν με -6, ο ρεαλιστικός στόχος ήταν να εξασφαλίσει νωρίς την παραμονή. Τίποτα άλλο.

Και ξαφνικά προκύπτει από το πουθενά μια φρέσκια ομάδα που κερδίζει βαθμούς και εντυπώσεις. Η προσπάθεια και η άγνοια κινδύνου των πιτσιρικάδων γίνεται το αλατοπίπερο του πρωταθλήματος. Σήμερα, περίπου στο μισό της σεζόν, το στοίχημα του Παναθηναϊκού έχει να κάνει με την 5η θέση. Να ξεχρεώσει την ποινή του ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

Εκπληξη

Αν τα καταφέρει, κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες, η χρονιά θα είναι επιτυχημένη στο 110%. Κι ας αποκλειστεί αύριο από τη Λαμία. Κακά τα ψέματα. Μπορεί αυτός ο Παναθηναϊκός να τα καταφέρει σε διπλά παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟΚ ή τον Ολυμπιακό να προχωρήσει στο Κύπελλο και να το πάρει; Στη λογική «μπάλα είναι, όλα γίνονται», ναι. Οι πραγματικές πιθανότητες είναι περιορισμένες.

Οι μπουκ έχουν τον ΠΑΟΚ για κατάκτηση στο 3, τον Ολυμπιακό στο 3,25, την ΑΕΚ στο 4, τον Ατρόμητο στο 7,5 και τον Παναθηναϊκό στο 15. Το να περάσει τη Λαμία είναι μπορείς να πεις εφικτό. Το από κει και πέρα, απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, θα συνιστά έκπληξη. Η ομάδα του Δώνη με 29 βαθμούς στο γήπεδο (όσους και ο Ατρόμητος) έχει κάνει ήδη την υπέρβασή της. Την οποία και καλείται να ολοκληρώσει. Η προοπτική του Κυπέλλου, έστω η συμμετοχή στον τελικό, μπορεί να εξιτάρει τον οπαδό, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολη.

Ποιότητα

Ο Παναθηναϊκός κατά κάποιον τρόπο υπερεκτιμήθηκε. Ο Μακέντα δεν είναι αυτός που εμφανίζουν οι αθλητικογράφοι. Δεν είναι γρήγορος, δεν μπορεί να πάει πρώτος στην μπάλα, δεν συμμετέχει στο παιχνίδι. Και γι’ αυτό είχε μείνει στα αζήτητα στη Serie B. Στο κέντρο, αν λείπει ένας από τους Κουρμπέλη – Κάτσε, το χάος. Οι δυνατότητες των στόπερ είναι συγκεκριμένες. Το πολύ χαμηλό επίπεδο του πρωταθλήματος και η δουλειά του Δώνη κάλυπταν αυτές τις αδυναμίες.

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να παίζει όλα τα ματς στα κόκκινα. Αυτό δεν μπορεί να φέρνει αποτελέσματα επ’ άπειρον. Κάποια ματς, όταν είσαι σε κακή μέρα, κερδίζονται με την ποιότητα. Στον Παναθηναϊκό, αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει. Πρέπει να σκοτωθεί για να κερδίσει. Να ματώσει. Αυτό όμως, όπως είπαμε, δεν μπορεί να γίνεται σε κάθε παιχνίδι. Αν δεν έχεις ποιότητα, το κάθε λάθος πληρώνεται.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024