Σκανδαλίδης: Η Ενδιάμεση Συμφωνία δεν προχώρησε επειδή αρνηθήκαμε να παραδώσουμε ταυτότητα και γλώσσα
«Στα κάποια θετικά της σημεία και σ’ αυτά συγκαταλέγω το ονοματολογικό, έχει κρίσιμα αρνητικά σε σχέση με την ταυτότητα και τη γλώσσα που ουσιαστικά αφήνουν δυνατότητα εκμετάλλευσης και αναπαραγωγής του αλυτρωτισμού», δήλωσε ο πρώην υπουργός
Στους λόγους που το ΚΙΝΑΛ αντιτίθεται στη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στο News 247.
«Στα κάποια θετικά της σημεία και σ’ αυτά συγκαταλέγω το ονοματολογικό, έχει κρίσιμα αρνητικά σε σχέση με την ταυτότητα και τη γλώσσα που ουσιαστικά αφήνουν δυνατότητα εκμετάλλευσης και αναπαραγωγής του αλυτρωτισμού», είπε ο πρώην υπουργός και τονίζοντας πως «ήταν εύκολο για μας να καταλήξουμε μετά την ενδιάμεση συμφωνία σε λύση αν τα παραδίδαμε, όμως, το αρνηθήκαμε»
«Και, βέβαια, παρόμοια θέματα εθνικής, ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας δεν λύνονται με ρηματικές διακοινώσεις. Μη ξεχνάτε ότι οι γείτονες μας έτσι κερδίζουν χωρίς ουσιαστικές παραχωρήσεις προκαταβολικά την ένταξη στο ΝΑΤΟ», είπε ο Κ. Σκανδαλίδης.
Σε ερώτηση για το αν πρέπει να υπάρξει κομματική πειθαρχία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε: «Αν πειθαρχήσουμε σ’ αυτό που υπαγορεύει η συνείδηση μας γι’ αυτή καθ’ αυτή τη συμφωνία, αλλά και για την ευρύτερη συγκυρία στην οποία εντάσσεται, δεν χρειάζεται κομματική πειθαρχία. Η στάση των βουλευτών μας είναι αυτονόητη».
Αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου ο Κώστας Σκανδαλίδης είπε πως ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ «για το συγκεκριμένο θέμα διατύπωσε απλώς την αρχική του θέση. Και μάλιστα με την υπόμνηση ότι δεν συμφωνεί με το κλίμα διχασμού και πόλωσης, ούτε με τη συγκυριακή πλειοψηφία που το φέρνει σήμερα και την εργαλειοποίηση του εθνικού ζητήματος».
- Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους θα δικαστούν στο Ιράκ ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ρόλου
- Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Άφησαν «φέσι» 260 εκατ. δολαρίων
- Σύνοδος κορυφής – ΕΕ: Οι αποφάσεις για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Ο Τραμπ δηλώνει ότι «μεγάλη δύναμη» του στρατού των ΗΠΑ κινείται προς το Ιράν
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης