Αιχμηρή απάντηση τόσο στην ελληνική, όσο και στην αντιπολίτευση των Σκοπίων δίνει το Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν η ΝΔ, καθώς και το VMRO αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη ρηματική διακοίνωση.

«Μιας και η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης αναζητούν ευφάνταστα σενάρια για να δικαιολογήσουν την υποκριτική στάση τους στη συμφωνία των Πρεσπών, ας κάνουν έναν κόπο να εξηγήσουν την ανακοίνωση του εθνικιστικού VMRO» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών παραχωρεί δήθεν «μακεδονική εθνότητα». Το VMRO ισχυρίζεται ότι η συμφωνία διαγράφει τη «μακεδονική ταυτότητα». Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών «παραχωρεί μακεδονική γλώσσα». Το VMRO ισχυρίζεται ότι η συμφωνία διαγράφει τη «μακεδονική γλώσσα»» προσθέτει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ακόμη στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι «ταπεινωτική» για την Ελλάδα. Το VMRO ισχυρίζεται ότι η συμφωνία είναι «ταπεινωτική» για την ΠΓΔΜ. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μία, μοναδική και ομολογουμένως πικρή αλήθεια: Ότι τουλάχιστον το VMRO είναι ειλικρινές και όντως κατά της σύνθετης ονομασίας, σε αντίθεση με τον ίδιο που μετά και τη ρηματική διακοίνωση της ΠΓΔΜ, η οποία σκορπά στους πέντε ανέμους τους ισχυρισμούς του για εθνότητα και γλώσσα, ψάχνει απελπισμένα δικαιολογίες και ψέματα της ύστατης στιγμής».

«ΝΔ και VMRO είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αυτού της πατριδοκαπηλίας» καταλήγει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το κόμμα της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ εξαπέλυσε «πυρά» κατά της σκοπιανής κυβέρνησης αναφορικά με τη ρηματική διακοίνωση λέγοντας πως «η »Μακεδονία» είναι γονατισμένη και ταπεινωμένη».

Λίγο αργότερα, τη σκυτάλη πήρε η Νέα Δημοκρατία, η οποία μέσω πηγών της κατέστησε σαφές πως «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών».

Γράψτε το σχόλιό σας