Τη θετική στάση που επικρατεί στο εσωτερικό του Ποταμιού απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ο Γιώργος Μαυρωτάς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία κύρωσής της.

«Η στάση του Ποταμιού γενικά είναι πως η συμφωνία είναι επωφελής και πρέπει να την ψηφίσουμε, να τη στηρίξουμε. Η θετική προδιάθεση προς αυτή την κατεύθυνση υπάρχει» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος μιλώντας στον ρ/σ Θέμα.

Παράλληλα, ο Γ. Μαυρωτάς επεσήμανε ότι παρά τη θετική προδιάθεση απέναντι στην Συμφωνία, πλέον «το πολιτικό πλαίσιο που γίνεται η συζήτηση έχει αλλάξει με ευθύνη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης».

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει η μακροημέρευση της κυβέρνησης αλλά το συμφέρον της χώρας. Το Ποτάμι δεν είναι ο μπουφές της κυβέρνησης για να επιλέγει η κυβέρνηση όποτε θέλει. Όλα τα δεδομένα είναι στο τραπέζι. Οι αυριανές μας αποφάσεις δεν θα επηρεαστούν από τις σημερινές εξελίξεις. Τα έχουμε αποσυνδέσει αυτά τα δύο πράγματα. Θα ήταν χρήσιμο βέβαια, για τη συνοχή του κόμματος μια κοινή θέση. Εμείς συζητάμε για το πώς μπορούμε να στηρίξουμε τη συμφωνία. Δεν υπάρχει πικρία για την στήριξη Δανέλλη στην κυβέρνηση», είπε ο Γ. Μαυρωτάς τονίζοντας πως «προέχει το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης σήμερα από την κυβέρνηση».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο